Egyetlen szapporói hős maradt ki a magyar válogatott keretéből

Vágólapra másolva!
2008.10.31. 10:43
Olimpiai előselejtezőre készül a magyar jégkorong-válogatott, és a jelenlegi 28-as keretben Gröschl Tamás az egyetlen hiányzó az A-csoportba fejutó huszonkét jégkorongozó közül. A további keretszűkítés szerdára várható.
Gröschl Tamás kimaradt a keretből, Kangyal Balázs azonban ott van
Fotó: NS-archív
Gröschl Tamás kimaradt a keretből, Kangyal Balázs azonban ott van
Gröschl Tamás kimaradt a keretből, Kangyal Balázs azonban ott van
Fotó: NS-archív
Gröschl Tamás kimaradt a keretből, Kangyal Balázs azonban ott van

Egyetlen szapporói hős maradt ki. Tíz névvel kurtították meg a jövő hét végén a Papp László Budapest Sportarénában esedékes olimpiai előselejtezőre készülő hokiválogatott eredetileg 38 tagú névsorát. A szövetség ezt előrebocsátotta, és az sem okozott különösebb meglepetést – csak itt-ott csalódottságot –, hogy jobbára olyanok hullottak ki, akik a Mol Liga ponttábláján állnak jól, és nem mondjuk az EBEL-én.

Első ránézésre azonban csodálkozásra ad okot, hogy az A-csoportba feljutó huszonkét jégkorongozó közül Gröschl Tamás neve lekerült a listáról. „Egy hete játszom újra, csak két hete vagyok edzésben, előtte öt hétig a botot sem tudtam megfogni – kezdte megvilágítani a döntés hátterét az NZStars centere. – Kézközépcsonttörésem volt, ennek is jókora szerepe lehetett abban, hogy most kimaradtam a csapatból. Éppen ezért a szlovák bajnokságban sem tudtam játszani az Érsekújvárral, mint a többiek. Persze kicsit elkeseredik az ember, de a sérülés és az ilyen döntések is benne vannak a sportban.”

Gröschl három plusz három ponttal áll a Mol Liga kanadai táblázatán, de ezt hét mérkőzés alatt hozta össze, ami már nem olyan rossz, ráadásul legutóbb az éllovas HC Csíkszereda ellen is gólszerző volt.

„Ha minden igaz, negyedikén, amikor a válogatott találkozik, mehetek Szlovákiába játszani, szükségem is van minél több meccsre. Aztán persze kinn leszek a selejtező minden napján, és szeretnék beszélni Pat Cortinával is. Ismerjük egymást egy ideje, szeretném tudni, hogy merre áll a zászló. Természetesen küzdök tovább, és nagyon remélem, hogy számít rám, és a tél végén vagy a tavasszal a világbajnokság előtt megadja a lehetőséget a bizonyításra” – így Gröschl.

Az előselejtezőre 22 játékost lehet nevezni, az utolsó keretszűkítésre feltehetőleg szerdán kerül sor.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE

Kapusok: Budai Krisztián, Hetényi Zoltán, Szuper Levente
Hátvédek: Ennaffati Omar, Horváth András, Jobb Dávid, Kangyal Balázs, Ondrejcik Rastislav, Sille Tamás, Svasznek Bence, Szélig Viktor, Tokaji Viktor
Csatárok: Benk András, Fekete Dániel, Hegyi Ádám, Holéczy Roger, Kóger Dániel, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Majoross Gergely, Nagy Gergő, Ocskay Gábor, Palkovics Krisztián, Peterdi Imre, Sofron István, Vas János, Vas Márton, Vaszjunyin Artyom
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik