Umberger és Briere vezérletével a továbbjutás kapujában a Flyers

Vágólapra másolva!
2008.05.01. 07:54
Keleten a Philadelphia Flyers zsinórban harmadszor is legyőzte a Montreal Canadienst, a Flyersből a csapat rájátszásbeli legjobbja, Danny Briere győztes góllal és egy gólpasszal járult hozzá a 4-2-es győzelemhez. Nyugaton a San José 2-1-re győzött és összesítésben szépített a Dallas ellen. Mindkét párharc állása 3-1.
Danny Briere (48) a Flyers győztes gólját üti
Fotó: Reuters
Danny Briere (48) a Flyers győztes gólját üti
Danny Briere (48) a Flyers győztes gólját üti
Fotó: Reuters
Danny Briere (48) a Flyers győztes gólját üti
A negyedszer egymásnak gyürkőző Philadelphia Flyers és Montreal Canadiens párharcát egy viszonylag nyugodt első harmad vezette be, két hazai kiállítással és 14-7-es montreali kapura lövési fölénnyel.

Gól az első 20 percben nem született, a másodikban viszont érkezett a Flyers egyik leggólerősebb játékosa, R.J. Umberger és egy emberelőnyös helyzetet kihasználva vezetéshez juttatta a hazaiakat.

A záró játékrészben aztán belecsaptak a felek: előbb Hartnell találatával megduplázta előnyét a Philly, majd 8 perccel a vége előtt a Canadiens is nekikezdett a gólgyártásnak. Az addig hibátlanul védő Biront előbb Plekanec, 37 másodperccel később pedig a veterán Koivu is mattolta, így az utolsó percekre 2-2-es döntetlennel fordultak a csapatok.

Négy és fél perccel a vége előtt azonban érkezett a Flyers rájátszásbeli házi pont- és gólkirálya, Danny Briere és belőtte 11. meccsén 8. gólját, 3-2. A dudaszó előtt két másodperccel Umberger még betalált az üres kapuba, kialakítva a 4-2-es Philadelphiai győzelmet jelentő végeredményt. A Flyers sorozatban harmadszor verte a Canadienst, ezzel 3-1-re vezet.

A nap másik meccsén a San José Sharks vizitált a Dallas Stars otthonában, és a vendégek némi meglepetésre győzni tudtak, először a párharc során. A hazaiak a második harmad elején Lehtinen találatával vezetést szereztek, de a harmad feléhez érve már 1-1 volt az eredményjelzőn: Marleau emberhátrányból egy egyéni akció végén egalizált.

Az utolsó 20 percre fordulva a Sharks rákapcsolt és Michalek emberelőnyös góljával megszerezte a győzelmet. A San José a Dallas ellen első győzelmét aratta, ennek a párharcnak is 3-1 az állása.

NHL, RÁJÁTSZÁS.

KELETI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
Montreal Canadiens Philadelphia Flyers 2–4
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a Flyers javára
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ
San José Sharks Dallas Stars 2–1
A négy győzelemig tartó párharc állása: 3–1 a Stars javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik