Három meccsre volt szüksége az SC Csíkszeredának az Újváros ellen

Vágólapra másolva!
2008.03.18. 22:24
A magyar jégkorong-bajnokság élvonalának bronzcsatáját az SC Csíkszereda nyerte, miután az első két győztesen megvívott találkozó után a harmadik összecsapáson is megverte a Dunaújváros csapatát. A mérkőzést 5-1-re, míg a párharcot 3-0-ra nyerte a Sportclub.
Érthető a csíkiak öröme
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Érthető a csíkiak öröme
Érthető a csíkiak öröme
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Érthető a csíkiak öröme

A magyar bajnokság bronzérme - akárcsak az elmúlt esztendőben - újra a Sportklub hokisainak nyakába került. A harmadik helyért vívott párharc első két mérkőzését Dunaújvárosban nyerte a Csíkszereda. Most hazai jégen múlta fölül 5-1-re a DAB-ot.

Remekül kezdte a mérkőzést a hazai csapata: Kiss Ákos a második perc elején a büntetőpadra került, a Sportklub pedig Péter Róbert révén kihasználta az emberelőnyt. A folytatásban a is sokat veszélyeztetett a Sportclub, ám újabb gólt nem sikerült szereznie az első harmadban.

A középső felvonás elején ismét emberhátrányba kerültek a vendégek, a Sportklub pedig ezúttal is kihasználta a fórt.

Ezután Sándor Szilárd két gólja következett: a harminckét esztendős, rutinos játékos pedig gyakorlatilag eldöntötte a találkozó, valamint a bronzérem sorsát.

A 45. percben miután Kiss Tamás három alkalommal is bravúrral hárított, Kavulic jobboldali beadását a hálóőr saját kapujába ütötte - öt góllal ment a hazai csapat. Az újvárosiak azonban mindent megtettek a szépítés érdekében, és próbálkozásaikat siker koronázta: Azari Zsolt pedig értékesítette Kiss Ákos átadását - a vége 5:1.

OBI, FÉRFIAK, DÖNTŐ

HARMADIK MÉRKŐZÉS
SC CSÍKSZEREDA – DAB EXTRA.HU 5–1 (1–0, 2–0, 2–1)
Csíkszereda, 2000 néző
V: Gergely, Csomortáni, Rédai (mind romániai).
CSÍKSZEREDA: Kozuch – Poznik (1), Duda (1), Bálint A., Koky 1, Carsky (1), Ordzovensky, Antal, Szőcs Sz. (1), Hozó, Moldován, Papp Sz., Kósa, Zsók (1), SÁNDOR SZ. 2 (1), Péter 1, Sprencz, Kánya, Kavulic 1 (1), Filip, Misál. Edző: Staffan Lund
DUNAÚJVÁROS: Ferjo – Lencsés, Sekula, Peterdi, Foltín, Klacansky, Holló, Erdélyi, Azari 1, Galanisz, Kiss Á. (1), Hegyi, Jobb, Orsó, Magosi, Borsos, Hüffner, Mestyán, Jonkl, Kiss T. (kapus). Edző: Vladimir Matejov.
Kiállítások: 10, ill. 14 perc
Az összecsapást 3-0-ra az SC Csíkszereda nyerte
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik