Ezúttal nem voltak egy súlycsoportban ellenfelükkel a jégkorongosok

Vágólapra másolva!
2008.02.08. 20:02
A Tillburgban zajló jégkorong nemzetközi tornán a Pat Cortina által irányított magyar jégkorong-válogatott sima, négygólos vereséget szenvedett Ukrajnától. A találkozó sajnos igen korán, már az első harmad végére eldőlt. A több kulcsjátékosát nélkülöző magyar csapat már ötpercnyi játékot követően kétgólos hátrányba került, majd a nyitó harmad végére megduplázódott ellenfelünk előnye.

Igen élénken élhetett ellenfelünkben a miskolci tornán elszenvedett presztízsvereség, a Pannon Kupán 2-1-re nyertek az akkor legjobb összeállításukban jégre korcsolyázó mieink.

A tillburgi torna nyitómérkőzésen az ukránok nagyon bekezdtek: 3:04-nél emberelőnyös szituáció végén vették be Budai Krisztián kapuját. Két perc sem kellett az újabb ukrán gólhoz, amely akcióból született.

Rossz védekezés, erőtlen támadójáték jellemezte a magyar csapatot, kapunkban ezúttal Budai sem tudta hozni azt a pluszt bravúrjaival, amelyek tartást adhattak volna a mieinknek.

A folytatásban újabb két gólt szereznek az ukránok - az egyiket ismét előnyből -, a találkozó eldőlt. Egy harmad elég volt ellenfelünknek a miskolci kisiklás helyreállításához. Bosszantó volt, hogy a gólok közül kettő is távolról eleresztett lövés után született, nem pedig egy végletekig kidolgozott akciót zárt góllal az ellenfél.

A második harmadban Holéczy Roger begyötörte szépítő találatunkat - az ukránok kapustámadás miatt protezstáltak, de hiába -, a játék kiegyenlítetté vált. Budai javította védési mutatóját, kár volt azt az elején rögtön elrontani… Egyik kapott gól sem volt az övé, de az átlag alatti teljesítményt nyújtó magyar csapatból ő sem tudott kitűnni akkor.

A második felvonásban kettős emberelőnyben is játszhattunk hosszú ideig, ám ez egyetlen kapura lövéshez volt elegendő számunkra, az a helyzet is kimaradt. Majd amikor az első kiállított visszajött, majdnem mi kaptunk gólt, gyakorlatilag még mindig előnyben játszva.

A harmadik játékrészben visszaesett az iram, érezhető volt, hogy mindkét együttesnek megváltás lenne a hatvan perc letelte. Aztán váratlanul az ukránok ismét megkínáltak bennünket egy duplával, a zárszót azonban mégis mi, egészen pontosan Tokaji Viktor mondta ki.

Szombaton a házigazda hollandokkal játszunk, míg az ukránok a horvátokkal mérkőzhetnek meg.

TILLBURG, EUROTOUR, 1. FORDULÓ:

Magyarország – Ukrajna 2-6 (0-4, 1-0, 1-2)
Ijssportcentrum, Tilburg, 100 néző, V: Prezelj (horvát), Van den Berg, De Witte (mindkettő holland)
Ukrajna: SZELIVERCOV – Gunko, Szrijubko, Cirul, Pastuh, BOBKIN, Klimentyev, Lutkevics, Harcsenko, Litvinyenko, Matvijcsuk, Iszajenko, Jakusin, Szalnyikov, Boriszenko, Jakovenko, NAVARENKO, Alekszjuk, DJACSENKO, Oleckij, Karpenko (kapus). Szövetségi kapitány: Vlagyimir Golubovics
Magyarország: Budai – Svasznek, Horváth A., Kovács Cs., Sofron, Benk, Jobb, Tokaji, Majoross, Vaszjunyin, Kiss Á., Ennafatti, Lencsés, Holéczy, Fekete, Hoffmann, Ondrejcík, Erdélyi, Berta, Peterdi, Galanisz. Szövetségi kapitány: Pat Cortina
Gólok: 3:04: Navarenko (Szalnyikov – emberelőny, 1–0). 5:11: Pastuh (2–0). 11:50: Djacsenko (Lutkevics, 3–0). 17:31: Jakusin (Bobkin, ee., 4–0). 22:34: Holéczy (4–1). 48:57: Djacsenko (Bobkin, 5–1). 56:56: Navarenko (Cirul, Litvonenko, 6–1). 58:45: Tokaji (Hoffmann, 6–2)
Kiállítások: 12, ill. 18 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik