Hat győztes mérkőzés után kapott ki az Anaheim Ducks együttese

Vágólapra másolva!
2008.01.21. 09:50
Hat mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 104. játéknapján. Hat győztes mérkőzés után kikapott az Anaheim Ducks, amely ellen a Dallas diadalmaskodott. Sorozatban negyedik sikerét aratta a Philadelphia Flyers.
Brenden Morrow (10) két góllal járult hozzá a Dallas sikeréhez
AP
Brenden Morrow (10) két góllal járult hozzá a Dallas sikeréhez
Brenden Morrow (10) két góllal járult hozzá a Dallas sikeréhez
AP
Brenden Morrow (10) két góllal járult hozzá a Dallas sikeréhez
Jó formában utazott Dallasba az Anaheim, hiszen előző hat mérkőzésén nem talált legyőzőre. A címvédő együttes remélte, hogy Texasban tovább tudja növelni ezt a sorozatot.

Az első két harmadban mindössze egy gól esett, azt Stephan Robidas szerezte a hazaiak részéről. A záró játékrészben azonban beindult a Brenden Morrow, Niklas Hagman páros, és mindketten két gólt helyeztek el Jean-Sebastian Giguere hálójában.

A Ducks részéről Mathieu Schneider és Ryan Getzlaf talált be, így alakult ki az 5-2-s végeredmény. Az Anaheim így hat meccs után kikapott.

A Philadelphia hazai pályán komoly verést mért az Ottawára, így négy meccsre növelte veretlenségi sorozatát. Scottie Upshall két gólt és egy gólpasszt jegyzett a mérkőzésen, míg a vendégcsapat Daniel Alfredsson és Dany Heatley távollétében gyengébb támadójátékát produkált.

Három vereség után Atlantában tudott nyerni az Edmonton Oilers, amelynél a liga legfiatalabb játékosa, a 18 éves Sam Gagner is betalált. Az ifjú játékos negyedik gólját szerezte a szezonban.

Sérüléshullám sújtja a Coloradót, amely azonban úgy is legyőzte a Columbust, hogy hat újonc volt a mérkőzésre nevezett keretben.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 104. JÁTÉKNAP
New York Rangers Boston Bruins 1-3
Atlanta Thrashers Edmonton Oilers 2-4
Dallas Stars Anaheim Ducks 5-2
New Jersey Devils Toronto Maple Leafs 3-2
Philadelphia Flyers Ottawa Senators 6-1
Colorado Avalanche Columbus Blue Jackets 3-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik