Brendan Shanahan a legjobbkor szerezte pályafutása 641. gólját

Vágólapra másolva!
2007.12.31. 09:18
Négy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 83. játéknapján. Két mérkőzés is hosszabbítás után dőlt el, a New York Rangers hazai pályán verte a Montrealt, míg a Los Angeles Chicagóban diadalmaskodott.
Brendan Shanahan a hosszabbításban döntött New Yorkban
Reuters
Brendan Shanahan a hosszabbításban döntött New Yorkban
Brendan Shanahan a hosszabbításban döntött New Yorkban
Reuters
Brendan Shanahan a hosszabbításban döntött New Yorkban

A játéknap legtöbb találatot hozó mérkőzését New Yorkban láthatták a szurkolók, a Rangers fogadta és győzte le a Montreal Canadienst.

Az első harmadban hiába szerzett kétszer is vezetést a Rangers, a kanadaiak két emberelőnyös szituáció után kiegyenlítettek, majd Tomas Plekanec révén a középső játékrészben a vezetést is átvették. Chris Drury góljával azonban a Rangers kicsikarta a hosszabbítást.

A mérkőzés végül bő egy perccel a ráadás megkezdése után dőlt el. Akkor Brandan Shanahan megindult Cristobal Huet kapuja felé, majd a hálóőr bal válla fölött ellőtte a korongot. A 38 éves kiválóságnak ez volt pályafutása 641. gólja az NHL-ben, ezzel pedig feljött az örökranglistán a 11. helyre.

Egyetlen gól született a Florida – Philadelphia meccsen, azt pedig a vendégek védője, Derian Hatcher szerezte, akinek ez volt szezonbeli második gólja. A Flyers kapujában remekelt Antero Niittymäki, aki 38 lövést hárított, ez volt karrierje során a harmadik eset, hogy nem kapott gólt egy meccsen.

Mióta megszakadt a nyolc mérkőzésen át tartó nyeretlenségi sorozata, második győzelmét aratta a Los Angeles Kings. A kaliforniaiak ezúttal Chicagóban diadalmaskodtak, pedig a Blackhawks a harmadik harmadban még két góllal is ment.

A meccs hőse Dustin Brown volt, aki két gólt is szerzett. A Kings játékosa jelenleg 18-nál jár, ezzel új szezoncsúcsot állított fel.

Harmadik alkalommal is kikapott ebben a szezonban Vancouverben a bajnoki címvédő Anaheim Ducks.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 83. JÁTÉKNAP
Florida Panthers Philadelphia Flyers 0-1
New York Rangers Montreal Canadiens 4-3 – h. u.
Chicago Blackhawks Los Angeles Kings 2-3 – h. u.
Vancouver Canucks Anaheim Ducks 2-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik