Henrik Zetterberg remekelt, a Detroit tarolt a Minnesota ellen

Vágólapra másolva!
2007.12.08. 09:19
Henrik Zetterberg három gólt szerzett a Minnesota elleni találkozón, és ezzel főszerepet játszott csapata, a Detroit Red Wings 5-0-s győzelmében az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakszának 63. játéknapján. Idegenben nyert az Ananheim és az Ottawa.
Henrik Zetterberg háeom gólt szerzett a Minnesota ellen
Getty Images
Henrik Zetterberg háeom gólt szerzett a Minnesota ellen
Henrik Zetterberg háeom gólt szerzett a Minnesota ellen
Getty Images
Henrik Zetterberg háeom gólt szerzett a Minnesota ellen

Elkelt a Nahsville Predators

Százkilencvenhárom millió dollárért új gazdára talált az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Nashville Predators.
A tulajdonos mostantól a Predators Holdings LLC névvel fémjelzett csoport, melynek vezetője David Freeman. A csapat, illetve az NHL-szereplés joga eddig Craig Leopoldé volt.
A liga vezető testülete nyolc napja hagyta jóvá az ügyletet.
"Boldogok vagyunk, hogy a végére jártunk a tranzakciónak, mindent megteszünk a Predators sikeréért, a jégen és azon kívül egyaránt" - fogalmazott Freeman.
MTI/AFP
Henrik Zetterberg és Dominik Hasek vezette győzelemre a DetroitRed Wings csapatát. A svéd szélső három gólt szerzett a hazaiaknak – az első kettőt és az utolsót -, míg a cseh hálóőr mind a tizenkilenc kapujára tartó lövést hárította.

Zetterberg karrierje során másodszor ért el mesterhármast, míg Hasek pályafotása során hetvenhetedszer óvta meg a hálóját góltól.

Az Anaheim Ducks a pénteki játéknapon már úgy játszott, mint ahogy az elvárható a liga aktuális bajnokától. Igaz a Chicago kétszer is vezetett, azonban a kacsék mindkétszer egyenlítettek, és végül 5-3-ra nyertek.

A New York Rangers az első harmadban kevesebb, mint két és fél perc alatt megfordította az állást, azonban Slava Kozlov előbb gólpasszt adott, majd ő maga is eredményes volt. Sőt mivel a vége előtt hat másodperccel Marian Hossa bevette a „parkőrök” üres kapuját, így a Trashers szerezte meg a két pontot.

Első és a harmadik felvonást is 2-1-re nyerte az Ottawa Senators a Dallas otthonában, és mivel a második harmadban nem született gól, így az előző bajnokság döntőse megnyerte a találkozót.

Sorozatban a kilencedik győzelmét zsebelte be a New Jersey Devils együttese, miután 3-2-re legyőzte a Washington Capitalst.

Szezonbeli negyedik, pályafutása harmincnyolcadik „shutoutját” érte el Jevgenyij Nabokov a San Jose kapusa. A hálóőr ezúttal a Phoenix ellen brillírozott azzal, hogy huszonhét lövést fogott meg.

A Sharks egyébként 1-0-ra nyerte a találkozót, hiszen Joe Thornton passzát Milan Michalek váltotta gólra a második játékrész hajrájában.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 63. JÁTÉKNAP
New Jersey Devils Washington Capitals 3-2
Atlanta Trashers New York Rangers 4-2
Florida Panthers New York Islanders 3-0
Detroit Red Wings Minnesota Wild 5-0
Chicago Blackhawks Anaheim Ducks 3-5
Dallas Stars Ottawa Senators 2-4
Colorado Avalanche Philadelphia Flyers 2-1
Edmonton Oilers St Louis Blues 3-4
Phoenix Coyotes San Jose Sharks 0-1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik