Torontói sokk, Vesa Toskala hazai pályán hét gólt kapott

Vágólapra másolva!
2007.10.10. 08:19
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának hetedik játéknapján a Carolina Hurricanes együttese Torontóban méretes zakót osztott ki a házigazda Maple Leafs együttesének. A vendégek hatgólos sikert arattak, bár a találkozó első találatát a hazai gárda szerezte, a Carolina héttel válaszolt. A Hurricanesből senki nem tudott duplázni, mind a hét gólt másik játékos szerezte.
Toskala: 39 lövés, hét gól
Reuters
Toskala: 39 lövés, hét gól
Toskala: 39 lövés, hét gól
Reuters
Toskala: 39 lövés, hét gól

A hazaiakat vigasztalja, hogy Sundin jó formában kapta el a rajtot: hatodik gólpasszát osztotta ki az idény negyedik találkozóján.

Alig telt el négy perc az összecsapásból, amikor emberelőnyben McCabe a Torontót juttatta előnyhöz. Ráfért a részsiker a házigazdákra, ezt megelőzően egyszer a rendes játékidőben kaptak ki, egyszer a hosszabbításban, egyetlen sikerüket is csak a túlórában tudták kiharcolni.

A Carolina sem lehet túl büszke a rajtjára: egy győzelme mellett a Hurricanes is kétszer kapott ki, egyszer a hosszabbításban, egyszer rendes játékidőben.

Ettől függetlenül a vendégeknek mindössze két és fél perc kellett az egyenlítéshez, ráadásul Williams akciógólt szerzett. A harmad utolsó percében aztán átvette a vezetést a Hurricanes: Stillman emberelőnyös helyzetben volt eredményes.

A második harmad első tíz perce gól nélkül ment le, de a második vendégfórból már eredményes tudott lenni a Carolina. Tucker volt a kiállított torontói játékos, Cullen pedig az, aki kétgólosra növelte a vendégek előnyét.

Mivel a harmadban még Whitney is betalált, 4-1-re módosult az eredmény, a találkozó kezdett eldőlni.

A záró részben aztán Tucker kiállítása miatt kerültek létszámhátrányba a hazaiak, amelyet a vendégek ismét kihasználtak: ekkor Walker volt a gólszerző.

A 46. perc elején Hamilton is emberelőnyös helyzetből talált a Torontó kapujába, Staal szezonbeli negyedik gólja a hajrában már csak a végső kegyelemdöfés volt.

A Carolina kapusa, Cam Ward 27, kapujára tartó lövést védett, és csupán egy alkalommal volt tehetetlen. Ellenben a túloldalon kollégája, Vesa Toskala nem fogott ki ilyen jó napot, persze ehhez azért a szintén rossz passzban lévő társakra is szüksége volt. A torontói kapusnak 39 védenivalója akadt volna, hétszer állították megoldhatatlan feladat elé.

Döntő volt, hogy a vendégek a nyolc emberelőnyös szituációjuknak a felét gólra tudták váltani, a hazaiak öt lehetőségükből viszont csak egyet használtak ki.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 7. JÁTÉKNAP:
Toronto Maple Leafs Carolina Hurricanes 1-7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik