Szerény fájdalomdíj: Oroszország bronzérmes lett Moszkvában

Vágólapra másolva!
2007.05.13. 16:51
A Moszkvában zajló 71. jégkorong-világbajnokságon a házigazda orosz együttes szerezte meg a bronzérmet, miután a harmadik helyért lejátszott mérkőzésen két góllal verték a tavalyi győztes svéd válogatottat.
Ovecskinék (Oroszország, röppályán) egy vereséggel a harmadik helyen tudtak végezni a vb-n
Ovecskinék (Oroszország, röppályán) egy vereséggel a harmadik helyen tudtak végezni a vb-n
Ovecskinék (Oroszország, röppályán) egy vereséggel a harmadik helyen tudtak végezni a vb-n
Ovecskinék (Oroszország, röppályán) egy vereséggel a harmadik helyen tudtak végezni a vb-n

MOSZKVA, 71. VILÁGBAJNOKSÁG:

A 3. HELYÉRT:
Oroszország – Svédország 3-1 (2-0, 1-0, 0-1)
G.: Jemelin (7.), Zinovjev (10.), Frolov (22.), ill. Steen (49.)

A svédek két vereséggel a hátuk mögött álltak ki a bronzmeccsre, a házigazda oroszok viszont csak eggyel, de a finnek elleni, hosszabbításban elbukott elődöntőt minden bizonnyal ők dolgozták fel lelkileg nehezebben, mint címvédő ellenfelük a tornán összesen összeszedett két zakót.

Persze, a házigazda csapatnak nem illik vereséggel is búcsúznia, ennek szellemében állt talpra a Bikov-legénység, más kérdés, ebben őket a svédek segítették.

KÉPGALÉRIA

A harmadik helyért lejátszott találkozó első harmadának elején mindjárt azzal, hogy nem használtak ki egy emberelőnyös szituációt, de ha ez még nem lett volna elegendő töltet az oroszoknak, „hagyták” őket emberhátrányból megszerezni a vezetést. Jemelin 7. perc elején szerzett góljánál Nepriajev még a büntetőpadon ücsörgött.

Kicsit megrogytak a svédek, így alig három perccel később megduplázta előnyét a házigazda: Zinovjev góljánál az első találatot szerző Jemelin asszisztott jegyzett, míg gólpasszból Zapirovnak akkor már kettő állt a neve mellett.

A 12 percnyi kiállítást hozó harmadban különben a svédek domináltak: kilencszer lőttek kapura, de Jeremenko mindannyiszor hárított, míg az oroszok öt lövésből vették be kétszer Backlund hálóját.

A második harmadból csak 1.04 perc telt el, amikor Frolov még egy előző játékrészből áthúzó emberelőnyt váltott gólra, kezdett eldőlni a találkozó. A felvonás kiegyenlített játékot, de újabb gólt már nem hozott. Az oroszok két emberelőnyt is kihasználatlanul hagytak.

A harmadik játékrész közepén emberelőnyből szépítettek a becsületgólért a zárórészben igen sokat dolgozó svédek, akik az egész találkozón 33-szor vették célba az orosz kaput, befejezésül 14-szer. A házigazdák az egész mérkőzésen 20-szor veszélyeztettek, de ugye a hatékonyság is fontos szempont.

Az orosz csapat 2005 után szerzett ismét bronzérmet, míg a tavalyi győztes svédek ezúttal lemaradtak a dobogóról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik