Bombameglepetés: a németek legyőzték a pocsékul játszó cseheket

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.03. 21:09
A Moszkvában zajló 71. jégkorong-világbajnokságon a középdöntő első fordulójában kilátástalan játékkal szenvedett kétgólos vereséget a cseh gárda Németországtól. A dánok két gyors góllal elhúztak a svédek ellen, de utóbbiak fordítani tudtak és ha nehezen is, de érvényesítették a papírformát.

Szavazás

Melyik válogatott nyeri a vb-t?

Írja be az itt látható számot!
Az E-csoport esti mérkőzésén inkább a védekezésre és a kontrákra építettek a dánok, akik a harmadik percben egy gyors góllal meg is lepték a csoportkört pontveszteség nélkül, plusz 18-s gólkülönbséggel letudó, mindössze három gólt kapó svédeket.

Sőt, Tarnström kiállításának köszönhetően a hatodik perc elején emberelőnybe kerültek a dánok, amelyet Regin váltott gólra.

Érett a meglepetés, ám a címvédő együttes rendezte sorait, fokozta a nyomást, amelynek eredményeként még a szünetre egyenlítettek. Két, emberelőnyös szituációból.

A második harmad három svéd kiállítással kezdődött, de a dánok képtelenek voltak gólra váltani kevéske helyzetüket. Nem úgy a svédek, akik a harmad első emberelőnyös szituációjából átvették a vezetést: Lassen mindössze 22 másodperce ült a büntetőpadon, amikor Davidsson megszerezte a harmadik svéd gólt.

A záró felvonás egyértelműen a svédeké lett, de győzelmüket csak a hajrában lőtt két góllal tudták bebiztosítani. Az erőviszonyokat jól mutatja, hogy amíg a svédek 36-szor, addig a dánok mindösszesen 13-szor veszélyeztették az ellenfél kapuját.

A svédek így változatlanul pontveszteség nélkül állnak, míg a dánoknak egyelőre nincs pontjuk a középdöntőben.

Ennél a találkozónál jóval kiegyensúlyozottabb mérkőzést hozott a cseh-német összecsapás, amelyen előbbiek önmagukat múlták alul, míg utóbbiak bőven erőn felül teljesítettek.

A fajsúlyosabb, vb-címre is esélyesebb cseh gárda ezúttal kilátástalan támadójátékot pordukált. De ugyanakkor dicsérni kell a németek szívós, lelkes, sok korcsolyázással megspékelt védekezését is.

Hackert emberelőnyből szerzett vezetést a németeknek az első harmad végén, majd az 59. percben az egyáltalán nem kapujának szegezett németek Wolf lövését követően duplázták meg előnyüket.

Az utolsó percben német kiállítást követően a csehek lehívták kapusukat, de hat a négy mezőnyjátékot ellen sem tudtak gólt szerezni,

A csehek először kaptak ki a vb-n, míg a németeknek már a középdöntőben is van egy győzelmük.

Ez a siker volt a németek második vb-győzelme a csehek ellen, az elsőt még 1986-ban aratták. Akkor, természetesen még Csehszlovákiát, 4-3-ra verték, szintén a moszkvai vb-n. A 2001-s vb-ről volt egy 2-2-s döntetlenjük, de sem azelőtt, sem azóta nem termet számukra babér.

MOSZKVA, 71. VILÁGBAJNOKSÁG, KÖZÉPDÖNTŐ, 1. FORDULÓ:

E-CSOPORT:
Svédország – Dánia 5-2 (2-2, 1-0, 2-0)
G.: K. Jonsson (14.), Akerman (18.), Davidsson (34., 60.), M. Johansson (58.), ill. Madsen (3.), Regin (7.)

F-CSOPORT:
Németország - Csehország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
G.: Hackert (20.), Wolf (59.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik