A Cortina-csapat fölényes győzelemmel kezdte a világbajnokságot

Vágólapra másolva!
2007.04.15. 18:45
A magyar jégkorong-válogatott parádés rajtot vett a szlovéniai Ljubljanában zajló divízió I-es jégkorong-világbajnokságon, Pat Cortina tanítványai kiütötték a litván csapatot a vb-nyitányon. Ladányi Balázs és Kovács csaba egyaránt duplázott, Horváth András és Ocskay Gábor is betalált.
Nemcsak Egidius Bauba Majoross Gergely előtt, hanem Litvánia is földre borult Magyarország előtt
Reuters
Nemcsak Egidius Bauba Majoross Gergely előtt, hanem Litvánia is földre borult Magyarország előtt
Nemcsak Egidius Bauba Majoross Gergely előtt, hanem Litvánia is földre borult Magyarország előtt
Reuters
Nemcsak Egidius Bauba Majoross Gergely előtt, hanem Litvánia is földre borult Magyarország előtt

A magyarok vasárnap délután kilencedszer néztek farkasszemet a litvánokkal, a korábbi nyolc találkozóból hetet a mieink nyertek, a legutóbbi mérkőzésen, a februári Euro-Challenge-tornán viszont 2-1-re a rivális győzött.

Támadólag kezdett Pat Cortina együttese, a fölény pedig a 7. percben góllá érett. Miután Szélig Viktor kiállítása után kiegészült a gárda, Ladányi Balázs bombaerős távoli kísérlete utat talált a litván kapuba (1-0).

A harmad közepén óriási lehetőséghez jutott a magyar válogatott, amely Dainius és Egidius Bauba fegyelmezetlensége miatt kettős emberelőnybe került. A kínálkozó lehetőséget nem hagyta veszni a csapat, Ocskay Gábor átadása után Kovács Csaba duplázta meg az előnyt (2-0).

A 13. percben Holéczy Roger is a büntetőpadra került, az emberhátrányt azonban különösebb gond nélkül átvészelte a magyar csapat. A játékrész hátralévő részében tovább rohamoztak, de újabb gólt nem értek el Ladányiék.

A második felvonás után a megnyugtató előny birtokában sem vett vissza az iramból a Cortina-csapat, amely a 24. percben Kovács Csaba a kivetődő litván kapus mellett elhúzta a korongot, majd egy hanyag fonákmozdulattal a kapu közepébe emelt (3-0).

A góllövésben Ladányi sem akart lemaradni, a 28. percben Peterdi Imre passza után a litván hálóőr lába között szerezte meg önmaga második, a csapat negyedik találatát (4-0). A 34. percben már Szuper Levente hálója sem volt érintetlen, Vaiciukevicius révén szépített Litvánia (4-1).

A harmad hajrájában újra négygólosra hízott a magyar előny, Vas Márton lövése még kipattant a litván kapusról, azonban érkezett Ocskay Gábor, aki közelről nem hibázott (5-1).

A zuárófelvonásban folytatódott a piros-fehér-zöld fieszta, a 42. percben Horváth András bevetődve szerezte meg a csapat hatodik gólját (6-1). Pat Cortina tanítványai a végjátékban újabb gólt már nem szereztek, magabiztosan fektették két vállra Litvániát.

Hétfőn a házigazda szlovén nemzeti csapat lesz az ellenfél.

DIVÍZIÓ I-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA

1. FORDULÓ
Magyarország – Litvánia 6-1 (2-0, 3-1, 1-0)
Ljubljana, Hala Tivoli, 800 néző
Gólszerző: Ladányi (7., 28.), Kovács Cs. (11., 24.), Ocskay (39.), Horváth A. (42.), ill. Vaiciukevicius (34.)
Kiállítások: 8, illetve 10 perc
Nagy-Britannia - Japán 4-3
Románia - Szlovénia 1-10

Súlyos vereségbe szaladt bele a rendező kínai csapat

A másodosztályban az A csoport küzdelmei Kínában zajlanak. A nyitófordulóban a házigazdák kiütéses vereséget szenvedtek a kazahoktól, míg az észtek a franciákat, a lengyelek a hollandokat verték 3-3-t követően büntetőkkel.
  • 1. FORDULÓ:
  • Kazahsztán - Kína 12-0
  • Észtország - Franciaország 4-3 - büntetőkkel
  • Lengyelország - Hollandia 4-3 - büntetőkkel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik