Lila-fehér ködben az Alba

MOLNÁR ALEXA, SEBASTIAN TAMÁSMOLNÁR ALEXA, SEBASTIAN TAMÁS
Vágólapra másolva!
2004.12.06. 21:05
Címkék
Ízlelgetjük: az UTE legyőzte a Volánt. Akárhogy is, óriási meglepetés. Az idei bajnokságban az újpestieket hazai jégen még senki nem tudta legyőzni, hosszabbításban két vállra fektették a DAC-ot (3-2), és most a Volánt is (2-1).
A lila-fehéreket ősztől Ancsin János, Eduard Giblakkal karöltve irányítja - úgy tűnik felettébb eredményesen.
"A vasárnap esti bravúrt alig tudtuk felfogni, igazából csak az öltözőben szabadult fel a csapat - kezdte értékelését Ancsin János. - Még mindig hihetetlen, hogy le tudtuk győzni a Volánt, erre hat éve nem volt példa. Meglepő, hogy a győzelmek a Volán és a DAC ellen korábban jönnek, mint vártuk. Egy hároméves tervet dolgoztunk ki, úgyhogy jó úton haladunk, de még rengeteg feladat áll előttünk. A célunk továbbra is a bajnokság harmadik helyének megszerzése, de megpróbálunk azért a rájátszás során is néhány bravúros győzelmet begyűjteni. A csapat továbbra is a földön jár, és egyre inkább hisz a jövőben" - tette hozzá Ancsin.

Nem kímélték az újpesti játékosokat a vendégek, ám a találkozó végén mégis a lila-fehérek örülhettek (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nem kímélték az újpesti játékosokat a vendégek, ám a találkozó végén mégis a lila-fehérek örülhettek (Fotó: Meggyesi Bálint)
Nem kímélték az újpesti játékosokat a vendégek, ám a találkozó végén mégis a lila-fehérek örülhettek (Fotó: Meggyesi Bálint)
A hiteles krónikához hozzátartozik, hogy a Volán erősen tartalékosan állt ki a Megyeri úton. Ocskayn, Palkovicson és a sérült Borbáson kívül ezen a meccsen Pat Cortina nem számíthatott az influenzával, lázzal bajlódó Rusznyákra, Tőkésire és Dunaira sem, Budai Krisztiánt pedig a sorozatterhelés miatt pihentette az edző. "Az idei eredmények alapján tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, ezzel együtt nem elfogadható sem az eredmény, sem a játékosok teljesítménye - adott hangot elégedetlenségének Énekes Lajos, a Volán másodedzője. - Az első harmadban sajnos elhitettük az újpestiekkel, hogy van keresnivalójuk a meccsen. Az utóbbi időben a helyzetkihasználással, a góllövéssel akadnak gondjaink, s ez most is előjött. A tanulságot levontuk. Évadkezdés óta ránk jár a rúd, rengeteg a sérültünk, szerintem Cortina számára teljesen szokatlan lesz, ha egy meccsen végre teljes csapattal állhat majd ki. Ezzel együtt, Cortina a meccs utáni megbeszélés során nem bánt kesztyűs kézzel a játékosokkal, teljesen elfogadhatatlannak tartja az eredményt. "
A lila-fehéreknek köszönhetően, az utóbbi évektől eltérően, a két Fejér megyei gárda nem könyvelheti el hátradőlve, hogy biztos résztvevője a bajnoki döntőnek, bár azért továbbra is hatalmas szenzáció lenne, ha nem Volán-DAC finálén izgulhatna a nagyérdemű márciusban. Ha egyelőre csak alkalmi bravúrokról is van szó, az állóvíz megmozdulni látszik. Jót tenne a magyar hokinak, ha lenne három jó együttes a bajnokságban. Vagy már van is?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik