Az azeri brazilok lelépték a cseheket is

Vágólapra másolva!
2010.01.21. 23:51
Címkék
Csütörtökön a budapesti Papp László Sportarénában bemutatkozott a „magyar csoport" harmadik együttese, Csehország is. Azerbajdzsán – amely a keddi nyitómeccsen 3–1-re győzött ellenünk – ellen azonban nem volt eélye a cseheknek, 3–0-s félidő után 6–1-re kikaptak. Az eredmény azt jelenti, hogy ha a mieink szombaton (Budapest, Papp László Sportaréna, 20.30) legyőzik Csehországot, vagy döntetlent játszanak ellene, bejutnak a legjobb nyolc közé.

EGY KLASSZISSAL JOBBAK VOLTAK AZ AZERIEKEGY KLASSZISSAL JOBBAK VOLTAK AZ AZERIEK

A-CSOPORT 
Azerbajdzsán–Csehország 6–1 (3–0)
Budapest, Papp László Sportaréna,Vezette: Alexandr Remin (fehérorosz), Bogdan Sorescu (román)
Gólszerző: Biro Jade a 3., Boriszov a 8., Serjao a 11., Thiago a 24., Boriszov a 29., Biro Jade (büntetőből) a 38. illetve Resetár a 27. percben
Azerbajdzsán: Andrej Tverjankin – Serjao, Felipe, Rizvan Farzalijev, Biro Jade. Kispad: Marat Szaljanszki, Szergej Csujkov, Alves, Thiago, Radzsab Farajzadeh, Namig Mammadkarimov, Vitalíj Boriszov. Szövetségi edző: Alesio da Silva.
Csehország: Tomás Meller – Radek Polasek, David Fric, Zdenek Sláma, Jan Janovsky. Kispad: Libor Gercak, Vít Blazej, Radovan Kroulík, Josef Havel, Marek Kopecky, Lukás Resetár, Michal Belej. Szövetségi edző: Tomás Neumann.

Ahogyan ellenünk, úgy Csehország ellen is igen célratörően kezdett az azeri együttes, s Serjao átadása után Biro Jade a harmadik percben meg is szerezte a vezető gólt (1–0). Ezután is az azerbajdzsáni gárda játszott fölényben, Boriszov a nyolcadik percben megduplázta válogatottja előnyét (20), majd Serjao a 11. percben háromgólosra növelte a két csapat közötti különbséget (30). Ezután a csehek valamivel aktívabbá váltak, de a szünet előtt nem sikerült szépíteniük.

Sőt, a második félidő elején ismét az azeriek voltak eredményesek, a 24. percben Thiago értékesítette Serjao átadását (40). A cseheknek a 27. percben sikerült megszerezniük becsületgóljukat, Resetár lőtt Tverjankin kapujába (41), ám a 29. percben már újra négy gól volt a különbség az együttesek között, ekkor Boriszov helyezett a hálóba (51). Az ekkor már nagy fölényben játszó Azerbajdzsán a 38. percben megszerezte hatodik gólját is, Biro Jade büntetőből állította be a végeredményt (61).

Azerbajdzsán csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, és hétfőn, Budapesten a B-csoport (Olaszország, Ukrajna, Belgium) második helyezettjével mérkőzik majd meg

A csoport másik továbbjutójának kiléte a szombati Csehország–Magyarország összecsapás során derül ki – jobb gólkülönbségünk miatt a győzelem mellett számunkra a döntetlen is elég a továbbjutáshoz.

A belga válogatott nem jutott tovább
A belga válogatott nem jutott tovább

AZ UKRÁNOK IS TÚL ERŐSEK VOLTAK A BELGÁKNAK

A keddi, Olaszország elleni 4–0-s veresége után csütörtök este a debreceni Főnix Csarnokban Belgium lejátszotta második csoportmérkőzését is: ezúttal 4–2-re kapott ki Ukrajnától. A két vereség azt jelenti, hogy a belgák elsőként búcsúztak a mezőny tizenkét csapata közül. A továbbjutók, Olaszország és Ukrajna szombaton mérkőznek meg a B-csoport első helyéért.

B-CSOPORT 
Belgium–Ukrajna 2–4 (1–3)
Debrecen, Főnix Csarnok, Vezette: Borut Sivic (szlovén), Kovács Gábor (magyar)
Gólszerző: Lisenko (öngól) a 18., Bachar a 40. illetve Zamjatyin a 11., Ovszannyikov a 16. Legcsanov (büntetőből) a 20., Pavlenko a 35. percben
Kiállítva: Aabassi a 28. percben
Belgium: David Morant – Mustapha Aabbassi, Karim Chaibai, Karim Bachar, Ahmed Sababti. Kispad: Jonathan Paggetta, Yassine Achahbar, André, Lúcio, Jonathan Neukermans, Zico, Saad Salhi. Szövetségi edző: Benjamin Meurs.
Ukrajna: Vladislav Maxim Pavlenko, Szergej Csepornjuk, Valeríj Legcsanov, Alexander Kondratyuk. Kispad: Vladimir Karadash, Dimitríj Ivanov, Jefgenyíj Rogacsov, Jefgenyíj Valijenko, Dennis Ovszannyikov, Valeríj Zamjatyin, Dimitríj Slicsenko. Szövetségi edző: Gennadij Lisencsuk. 
 

A mérkőzés első időszaka kiegyenlített játékot hozott, majd a 11. percben Ukrajna megszerezte a vezetést, Slicsenko passzából Zamjatyin volt eredményes (0–1). A 16. percben Ovszannyikov is bevette Morant kapuját (0–2), majd megszületett a harmadik ukrán gól is - ám ennek a belgák örülhettek: a 18. percben Karim Bachar lövése után a kapufáról a peches kapusra, Lisenkóra, majd róla a kapuba pattant (1–2). A félidő mégis kétgólos ukrán vezetéssel zárult, a 20. percben Legcsanov értékesített egy büntetőt (1–3).

A 28. percben Aabassi megkapta második sárga lapját, és ezzel együtt a pirosat is, azaz csapata két percre emberhátrányba került (ő már nem jöhetett vissza a pályára), de az ukránok nem éltek a lehetőséggel. Gólt azonban szereztek a játékrészben, a 35. percben Pavlenko talált a kapuba (1–4). A 40. percben a belgák kétgólosra faragták hátrányukat, Bachar lőtt a hálóba (2–4), de ez már nem segített, a csapat második csoportmeccsét is elveszítette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik