Teher alatt játszik majd a favorit

K. K.K. K.
Vágólapra másolva!
2010.01.16. 11:58
null
A spanyol válogatottat mindenki esélyesnek tartja (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Amikor a magyar futsalválogatott legutóbb Európa-bajnokságon szerepelt, nem járt szerencsével: a 2005-ös ostravai tornán a három favorittal, Spanyolországgal, Olaszországgal és Portugáliával került egy csoportba.
Noha Kozma Mihály együttese a 19-én rajtoló hazai Eb menetrendjének sorsolásán – az ideális kiemelési rendszernek köszönhetően – ezúttal elkerülte a „nagyágyúkat" (Azerbajdzsánnal és Csehországgal küzd a továbbjutásért), a korábbi csoportriválisok az orosz válogatottal kiegészülve a budapesti és debreceni viadal legnagyobb esélyesei.

A címvédő spanyol csapat elképesztő sorozattal a háta mögött érkezik Magyarországra: az elmúlt évben mind a tizenöt mérkőzését megnyerte, és ha a 2008-as vb-döntőt (a házigazda Brazília büntetőkkel legyőzte) nem vesszük figyelembe, 2005 decembere óta veretlen.

„Minden alkalommal nehezebb és nehezebb a dolgunk – vélekedett José Venancio López szövetségi edző. – Mindenki bennünket tart favoritnak, de mi nem feledkezünk meg Oroszországról, amely rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, és nagyon összecsiszolódott társasággal érkezik az Eb-re. No, és az olasz gárda is nagy vetélytársunk lesz."

Amíg a spanyolokra egy portugálok elleni ki-ki meccs vár, addig Oroszország sima „alapszakaszra" számíthat – Szerbia és Szlovénia ellenében.

„A legmerészebb célokat tűztük ki magunk elé, szerintem joggal – mondta a csapatot irányító Szergej Szkorovics. – Klubszinten élcsapataink uralják az európai mezőnyt, a bajnokságunk a legerősebb ligák közé tartozik. Az a dolgunk, hogy a magas szinten futsalozó kulcsembereket megfelelően összegyúrjuk, és akkor ott leszünk a legjobbak között."

A B-csoport méltó a figyelemre, mert ha Kozma Mihály válogatottja továbblép csoportjából, innen kap riválist. Roberto Menichelli, az olasz szövetségi edző amondó, valóban Európa legjobb tizenkét csapata vesz részt a tornán, együttese egyik ellenféllel szemben sem mehet biztosra. Hennadij Liszencsuk, az ukrán tréner viszont javításra készül:

„Két éve az ukrán futsal történetének legborzasztóbb játékát nyújtottuk. Viszont, ha a kétezer-egyes, vagy kétezer-hármas teljesítményünket hozzuk, lesz keresnivalónk."

Izgalmas Eb vár Magyarországra január 19. és 30. között!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik