Futsal: napidíjával támogatja a válogatott a gyermekfutballt

Vágólapra másolva!
2010.01.06. 14:59
Címkék
Folytatja tavalyi nagysikerű Gyermekszektor Programját a Magyar Gyermek Labdarúgó-szövetség. A labdarúgó válogatott világbajnoki selejtezőin már megszokott látványt nyújtottak a mérkőzéseket ingyen megtekintő gyerekcsapatok, és most a közelgő Futsal Eb-n is hasonló képre számíthatunk.

Az MLSZ felajánlásából ugyanis az MGYLSZ egyrészt az iskolai- és óvodai rendszerében futballozó gyermekeknek kínálja fel a lehetőséget, másrészt a megyei szövetségeken keresztül toboroz fiatalokat a nézőtérre. Természetesen a legnagyobb érdeklődés e tekintetben is a magyarok mérkőzéseire vonatkozik, de a többi nemzet összecsapásain is lesznek kölyökfutballisták a lelátón.

A válogatott szövetségi kapitánya, Kozma Mihály is örömmel nyugtázta ezt a kezdeményezést.

„Nagyon örülünk a gyermeklabdarúgó-szövetség akciójának, és úgy gondoljuk, hogy a kölcsönös megbecsülés jegyében mi is szeretnénk a magunk módján segíteni a gyerekfocin. A válogatott keret összes játékosa felajánlotta egy napra szóló napidíját, amelyet egyesítve az MGYLSZ égisze alá tartozó Bp. XIX. Eötvös József Általános Iskola csoportvezetőjének, Dufek Jánosnak ad majd át a csapat az Eb ideje alatt az érintettnek."

A csapatkapitány, Madarász János elárulta, hogy miért pont ezt az iskolát választották: "Ebben az intézményben alakult meg először Magyarországon futsalosztály, ahol a tanterv keretében tanítják kedvenc sportágunkat. A gyerekekkel már többször találkoztunk, így a szívünkhöz is nőttek! Jó helyre kerül a pénz!"

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik