PSG: az Al-Hilal óriási összeggel szerezheti meg Neymart a Barcelona elől – sajtóhír

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.08.13. 10:39
null
Neymar a szaúdi liga második legjobban kereső játékosa lehet (Fotó: Getty Images)
Egybehangzó sajtóértesülések szerint a szaúdi Al-Hilal továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy a Párizsból elvágyódó Neymart megszerezze. A 31 éves brazil korábban közölte, hogy szeretne távozni a PSG-től, legszívesebben korábbi csapatához, a spanyol FC Barcelonához menne. Azonban Xavi, a katalánok trénere nem szívesen látná csapatában, tovább az Al-Hilal a játékosnak és a francia klubnak is kedvezőbb feltételeket ajánlana: Neymar a szaúdi liga második legjobban kereső játékosa lehetne.

 

Amióta Neymar közölte a PSG-vel távozási szándékát, azóta folyamatosak a találgatások, hogy hol köthet ki a 31 éves brazil klasszis. A BL-győztes támadó alapvetően Európában maradna, legszívesebben korábbi klubjához, a spanyol FC Barcelonához menne.

Sergi Roberto, a katalán együttes csapatkapitánya az idény kezdete előtt azt mondta, hogy szívesen látná Neymart ismét Barcelonában. „Nagyon örülnék neki, ő egy korábbi csapattársam, de egyben barátom is, akivel remek időket éltünk át. Amikor Neymar itt volt, akkor voltak a legjobb éveim a Barca első csapatában. Biztos vagyok benne, hogy sokat segítene nekünk, de nem én vagyok a döntéshozó” – nyilatkozta Sergi Roberto. Xavi, a katalánok trénere a hírek szerint nem támogatja Neymar visszatérését, míg Joan Laporta klubelnök nem zárkózik el a transzfertől.

Neymarnak 2027-ig szól a szerződése a PSG-nél, azonban Luis Enrique, a klub vezetőedzője és Luís Campos, a klub stratégiai tanácsadója közölte a brazillal – és további négy játékossal –, hogy a párizsi együttes a jövőben nem számít rá.

Neymar iránt érdeklődik több klub az amerikai labdarúgó-bajnokságból (MLS) és Szaúd-Arábiából is. Az FC Barcelona anyagi helyzetét tekintve nehezen elképzelhető, hogy fel tudná venni a versenyt a szaúdi Al-Hilallal. Ezt jól tükrözi, hogy a francia RMC Sport információi szerint amíg a Barca kölcsönbe szerezné meg Neymart csökkentett fizetéssel, addig az Al-Hilal jelentős összeget fizetne a PSG-nek és óriási fizetést ajánl Neymarnak.

A 31 éves brazil korábban nemet mondott az Al-Hilal évi 80 millió eurós ajánlatára, most azonban a szaúdi klub 100 millió euróra emelte ajánlatát, amit Szaúd-Arábiában csak Cristiano Ronaldo múlna felül. Ezzel szemben az AS szerint az FC Barcelona mindössze 15 millió eurós ajánlatot tudna kínálni a brazil támadónak.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint a PSG már tárgyal a szaúdi klubbal és Neymart is csábítja ez a lehetőség, sőt a hírek szerint már át is küldték az iratokat a brazil játékosnak. Romano megjegyzi, hogy ha a Neymar-üzlet nem jön össze, akkor Barcelonában Joao Félix megszerzése lehet a másik opció. A portugál támadó korábban már felajánlotta magát az FC Barcelonának.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik