Ligue 1: dél-koreai középpályással erősített a PSG – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.08. 21:37
null
Li Kang In aláírt a PSG-hez (Fotó: Getty Images)
Christophe Galtier menesztése és Luis Enrique kinevezése után alaposan beindult az átigazolási piacon a francia rekordbajnok Paris Saint-Germain, amely néhány nap alatt negyedik érkezőjét jelentette be, miután megszerezte a spanyol Mallorca dél-koreai támadó középpályását, Li Kang Int.

 

A PSG közlése szerint a 22 éves dél-koreai középpályás 2028-ig írt alá, és a 19-es mezt viseli majd.

Bár Li Kang In labdarúgó-pályafutását Dél-Koreában kezdte, már 10 évesen csatlakozott a Valencia akadémiájához, ahol az utánpótláscsapatokat végigjárta, s 2019-ben mutatkozott be a felnőttek között. Az első csapatban 62 mérkőzésen három gólig és négy gólpasszig jutott, 2021 nyarán pedig váltott, és az RCD Mallorca játékosa lett, itt 73 meccsen hétszer volt eredményes tíz gólpassz mellett.

2019-ben mutatkozott be a dél-koreai válogatottban, amelyben eddig 14 mérkőzésen játszott, és részt vett a 2022-es katari világbajnokságon is.

„Örülök, hogy csatlakozhatok a Paris Saint-Germainhez. Ez a világ egyik legnagyobb klubja a világ legnagyszerűbb játékosaival. Alig várom, hogy elkezdhessem az új kalandot” – fogalmazott a klub honlapján Li Kang In.

A dél-koreai a PSG negyedik nyári szerzeménye, az Intertől ingyen érkező szlovák védő, Milan Skriniar, a Real Madridot elhagyó Marco Asensio és a Sporting CP-től megszerzett Manuel Ugarte után.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik