FFT: Messi, Neymar és Mbappé – a milliárdeurós játszma Párizsban

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2021.11.29. 15:29
Lionel Messi újra együtt harcol régi barcás barátjával, Neymarral a PSG-ben. Harmadik társuk, Mbappé azonban egyéni sikerekre (és idő előtti távozásra) hajt. Vajon fényes siker vagy borítékolható bukás vár az MNM-társulásra? Mindent megnyernek, vagy fejre állnak a PSG-vel?
Messi Párizsba kerülése Neymart villanyozta fel a legjobban. „Annak örülnék a legjobban, ha ismét Messivel játszhatnék – jelentette ki decemberben. – A következő idényben ennek így kell lennie.”

Nem volt világos, hogy ezt Párizsban vagy Barcelonában képzeli-e el. Joan Laporta azt állította, hogy a márciusi elnökválasztás után Neymar megkörnyékezte régi klubját, később azonban Franciaországban hosszabbított szerződést.

Mbappé azonban nem lelkendezett annyira Messi érkezése miatt. Nem tervezte kitölteni az egy év múlva lejáró szerződését a nyáron, és amikor a Real Madrid 170 millió eurót ajánlott érte, készen állt, hogy távozzon. Nem valami hízelgő a PSG-re nézve, hogy csatárhármasa mindegyik tagja Spanyolországban képzelte el a jövőt, és nem a Ligue 1-ben. Ugyanaz vezette volna el Mbappét, ami Neymart annak idején Párizsba vitte: szeretett volna egyéni elismeréseket szerezni.

Nagyon fontos lenne, hogy kialakuljon köztük az a fajta barátság, ami Messit, Suárezt és Neymart jellemezte az FC Barcelonában, de ehhez biztosan idő kell. A triász első közös mérkőzése lesújtó döntetlennel zárult az FC Bruges ellen, a belgák végig komoly nyomást gyakoroltak a PSG-re, és a három sztár közt nem alakult ki egyetértés, gyakran hagyták magára a középpályát.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalon, IDE KATTINTVA!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik