Felkészülés: Sánchez-duplával chilei siker a Wembleyben

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 22:54
null
Az angolok egy év után szenvedtek ismét vereséget (Fotó: Action Images)
Nemzetközi felkészülési mérkőzésen a chilei labdarúgó-válogatott Alexis Sánchez duplájával 2–0-ra legyőzte a Wembleyben Angliát.

Az angol válogatott szinte napra pontosan egy éve, 2012. november 14-én kapott ki legutóbb, a svédek elleni 2–4 óta pedig sorozatban tíz mérkőzésen maradt veretlen.

Nem is kezdtek rosszul az angolok, bal oldali szabadrúgás után Phil Jones fejesét Claudio Bravo hárította, majd Milner beadása után egy védőről vágódott saját kapuja irányába labda, de a chilei kapus ezt is védte, ezt követően pedig a vendégek kerültek fölénybe.

Alexis Sánchez duplájával nyertek a chileiek (Fotó: Action Images)
Alexis Sánchez duplájával nyertek a chileiek (Fotó: Action Images)

Sőt már 7. percben a vezetést is megszerezték, Charles Aránguiz bal oldali beadása után Alexis Sánchez hét méterről, derékmagasságból a jobb alsóba fejelt (0–1). Érdekesség, hogy legutóbb Japán ellen kerültek ilyen korán hátrányba az angolok, Tanaka 6:22-nél volt eredményes, most Sánchez 6:39-nél.

Maradtak lendületben a vendégek, és az első negyedóra végén Beausejour lépett ki, majd lőtt 15 méterről a bal alsó irányába, Foster védett, a túloldalon pedig Bravo előbb Lampard 30 méteres szabadrúgását paskolta léc fölé, majd Rooney középre tartó ágyúzását is hatástalanította.

Félórányi játék után Sánchez fordulásból 8 méterről nem tudott a védőkön keresztül a kapuba lőni, aztán ismét az angolok percei következtek. Előbb Phil Jones pörgetett egy szöglet után a bal alsó mellé, majd Rooney passzából Lallana lőtt a jobb alsó mellé.

A 63. percben óriási lehetőség adódott az angolok előtt, 17 méterről, kissé jobbról végezhettek el szabadrúgást, Baines tekerése a sorfalról szögletre pattant, a 11. angol sarokrúgás után pedig Glen Johnson lőtt jó 25 méterről a bal felső fölé-mellé.

A hajrában hiába próbálkoztak az angolok, hiányzott az átütőerő, sőt a 94. percben Alexis Sánchez kilépett Cahill hibáját követően, és emelte a tehetetlen Fostert (0–2). A végén még Rooney tekerésével szépíthettek volna az angolok, de a támadó nem találta el a bal felsőt, így a vendégek 2–0-ra nyertek, megszakítva a „háromoroszlánosok" veretlenségi sorozatát.

Chile ezzel csatlakozott Brazíliához, így már ez a két válogatott mondhatja el magáról, hogy nem európaiként kétszer is győzni tudott a Wembleyben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
ANGLIA–CHILE 0–2
(0–1)
Wembley
ANGLIA:
Forster – G. Johnson, G. Cahill, P. Jones (Smalling, 56.), Baines – Lampard (Henderson, 70.), Milner (Defoe, 64.), Wilshere (Cleverley, 70.) – Lallana (Barkley, 77.), J. Rodriguez (Townsend, 56.), Rooney. Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
CHILE:
Bravo – Mena, M. González, M. Fernández (F. Gutiérrez, a szünetben), Isla (Jara, 60.) – Medel, Aránguiz (Carmona, a szünetben), Beausejour (Fuenzalida, 82.), M. Diaz – A. Sánchez, Vargas (Munoz, 70.). Szövetségi kapitány: Jorge Sampaoli
Gólszerző:
Alexis Sánchez (7., 94.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik