Vb 2014: végül csak kizsarolták a több pénzt Eto’óék

Vágólapra másolva!
2014.06.10. 09:20
Valószínűleg sokak számára már nem is volt meglepő, hogy Kamerunban ismét a bónuszokkal kapcsolatos viták okoznak gondot egy világverseny előtt. Mint korábban beszámoltunk róla, a játékosok nemes egyszerűséggel azt mondták, nem mennek sehová, mert keveslik a fejenként 104 ezer dolláros (23.2 millió forintos) alapösszeget. Ahogy az lenni szokott, a csapat végül megegyezett a szövetséggel, így Samuel Eto'óék is elutaztak Brazíliába.

A vasárnapi sztrájk hírére a szövetség elnöke és a sportminiszter is az együttes szállására sietett, és végül sikerült megegyezni: állítólag nagyjából 10 ezer dollárral (2.3 millió forinttal) kapnak többet a futballisták a fentebb említett összegnél.

„Most már minden rendben – mondta a szövetség egyik szóvivője.– A FIFA-tól kapott díjpénz három hónappal a torna után érkezik meg, ám a szövetség hitelt vett fel, hogy kielégítse az igényeket.”

A csapat így hétfő hajnalban elindulhatott Brazíliába. Az már más kérdés, hogy még ez sem ment zökkenőmentesen, ugyanis egy helyi portál szerint a vezetők a reptéren jöttek rá, hogy Cédric Djeugoué és Fabrice Olinga a szállodában maradt, így értük autót küldtek, és valamivel később csatlakoztak a kerethez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik