C. Ronaldo 4, Ibrahimovic 2: vb-n a portugálok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.19. 20:40
A 2014-es brazíliai labdarúgó-vb európai pótselejtezőinek visszavágói közül a legnagyobb érdeklődéssel várt rangadó a Svédország–Portugália összecsapás volt. A hazaiaktól Zlatan Ibrahimovic kettő, a vendégektől Cristiano Ronaldo három gólt szerzett, így 4–2-es összesítéssel a portugálok jutottak ki a vb-re.


VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Svédország–Portugália 2–3
(Ibrahimovic 68., 72., ill. C. Ronaldo 50., 77., 79.)
Portugália 4–2-es összesítéssel jutott ki a világbajnokságra
VB 2014, EURÓPAI PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
Svédország–Portugália 2–3
(Ibrahimovic 68., 72., ill. C. Ronaldo 50., 77., 79.)
Portugália 4–2-es összesítéssel jutott ki a világbajnokságra

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Egy nullára vezet az első felvonás után Cristiano Ronaldo Portugáliája Zlatan Ibrahimovic Svédországa ellen – foglalta össze röviden a média a két válogatott világbajnoki pótselejtezős párharcának első mérkőzését. Az már a portugáliai mérkőzés után kiderült, hogy a felek tisztában voltak azzal, hogy semmi sem dőlt el, és érdekes módon egyik szövetségi kapitány sem változtatott önszántából a kezdőcsapatokon (Paulo Bento középcsatára a lesérült Hélder Postiga helyett Hugo Almeida lett).

Nem volt meglepő az sem, hogy a déliek kényelmes tempóban, a biztonságot messzemenőlegesen szem előtt tartva passzolgattak a mérkőzés elején, az északiak pedig azt találták ki, hogy Ibrát hátravonják karmesternek. Jó negyedórás semmittevés után az első helyzet a portugáloké volt, Bruno Alves fejesét nagy bravúrral védte Andreas Isaksson, majd újabb 15 percnyi unalom után előbb Ronaldo, majd Almeida hagyott ki egy-egy ziccert.

A félidő hajrájára aktívabbak lettek a svédek, de ezzel csak annyit értek el, hogy nem fütyülte ki őket közönségük. A fordulást követően öt perc után eldőlni látszott a párbaj: Sebastian Larsson öt méterről sem tudott a kapuba találni, bezzeg egy csodás kontra után Cristiano Ronaldo megtette, 0–1!

Hatalmas előnybe került az idegenben rúgott gólnak köszönhetően a portugál válogatott, hiszen összesítésben már kettővel vezetett, de a felpaprikázott Zlatan Ibrahimovic a 68. percben fejjel, majd nem sokra rá szabadrúgásból volt eredményes, és máris 2–1-re vezettek a sárga-kékek!

Több se kellett azonban Cristiano Ronaldónak, akit előbb Hugo Almeida, majd Joao Moutinho szolgált ki mesterien egy-egy kontra nyomán, a két lehetőség után pedig először 2–2, majd 2–3 állt az eredményjelzőn.

Innen már nem állhattak fel a svédek: Portugália nyerte meg a pótselejtezőt, C. Ronaldo pedig a csillagok háborúját!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik