Vb 2014: Suárez eltiltása? „Drákói, elnyomó és fasiszta"

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.11. 17:45
null
Luis Suárezzel szolidaritást vállaló uruguayi szurkolók (Fotó: Reuters)
Legalábbis ezt mondta az uruguayi labdarúgó ügyvédje.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Luis Suárez nevében egy népes ügyvédcsapat a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul az uruguayi labdarúgó eltiltásának ügyében – most ez a projekt kapott újabb lendületet.

Mint ismert, Suárez beismerte: megharapta az ellenfél egyik játékosát, Giorgio Chiellinit az Uruguay–Olaszország (1–0) vb-csoportmérkőzésen.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilenc válogatott mérkőzésre „elmeszelte", valamint négy hónapra a futballal kapcsolatos mindennemű tevékenységtől eltiltotta Suárezt, sőt 100 000 svájci frankos pénzbüntetést is kirótt rá. A FIFA a hozzá benyújtott fellebbezést elutasította.

Suárez ügyvédi csapata abban reménykedik, hogy a CAS világbajnokság idején működő ad-hoc bizottságához fordulva elérhetik, hogy egy későbbi teljes vizsgálat és részletes meghallgatás megtörténtéig felfüggesszék az eltiltást, és a csatár addig is munkába állhat új csapatánál, a szerződtetését pénteken bejelentő Barcelonánál.

„Reméljük, hogy eltörlik ezt a büntetést, amely drákói, elnyomó és fasiszta – fogalmazott Alejandro Balbi, a játékos ügyvédje a spanyol Cope rádióállomásnak. – A futballista munkához való jogát sérti a büntetés, és ez bizony a futballszakma felől nézve aggályos. A kilenc válogatott mérkőzésre szóló eltiltás is túlzónak tűnik, de az, hogy ki sem mehet egy futballmeccsre, nem edzhet és nem gyakorolhatja a szakmáját, nos, ezek már nagyon nem kívánatos dolgok. Időbe telik, de győzni fog az igazság."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik