Vb 2014: Sturridge szállította az angol győzelmet a dánok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 22:49
null
Sturridge fejese hozta meg a minimális különbségű angol sikert (Fotó: Reuters)
A világbajnokságra készülő angol labdarúgó-válogatott rengeteg helyzetet kihagyva, Daniel Sturridge fejes góljával legyőzte odahaza a nyári tornáról lemaradó dánokat.

Kilencvenkilenc nappal a brazíliai világbajnokság kezdete előtt még koránt sincs készen Roy Hodgson angol válogatottja, amely most a Hart – G. Johnson, Cahill, Smalling, A. Cole – Henderson, Gerrard, Wilshere – Sterling, Rooney, Sturridge felállásban fogadta a Wembleybe látogató, a nagy tornáról lemaradó dánokat. A bő angol keretből Phil Jagielka és Phil Jones sérült, a hosszabb időre kidőlő Theo Walcottot ezúttal Raheem Sterling helyettesítette, de nem panaszkodhatott emberhiányra Hodgson, lévén 18 cserejátékos ült mellette a kispadon, pontosabban csak azok, akik elfértek az alkalmatosságon.

Türelmesen és az ellenfélnél sokkal jobban futballoztak a „háromoroszlánosok”: Wayne Rooney középtávoli lövései ugyan pontatlanok voltak, Daniel Sturridge passzáról pedig néhány centiméterrel lemaradt a kapu torkában, de Sterling lőtt egy kapufát, ziccerét pedig olyan elképesztő reflexszel hárította Kasper Schmeichel, hogy a kapus „óriási” édesapja, Peter is szívesen nevére vette volna a bravúrt. Gary Cahillnek sem sok hiányzott a gólszerzéshez, de az ő lövése is elkerülte a kaput, majd a védő eredeti posztján is villogott, blokkolva Simon Poulsen kapuba tartó lövését.

A szünetben Ashley Cole-t az újonc Luke Shaw váltotta a hazaiaknál, és ez volt a jel a nagy csereberére, amelyek nem törték meg az angol mezőnyfölényt, de egy gyengécske lövésig Nicklas Bendtner is eljutott, majd az őt váltó Steffen Rasmussen már jobban próbára tette Joe Hartot, de védte ziccerét a kapus. Megtette ezt, mármint a helyzet elrontását a másik oldalon a Rooneyt váltó Danny Welbeck és Sturridge (előbbi kétszer) is, aztán a hajrában megszületett a mérkőzést eldöntő gól.

Az igen aktív Sterling és a csereember Adam Lallana készített elő Daniel Sturridge-nek, akinek közeli fejesére már nem volt ellenszere a remeklő Schmeichelnek. 1–0!

A mérkőzés slusszpoénját a ráadás utolsó, második percében a liverpooli Daniel Agger szállíthatta volna, de az ötösről fejjel a kapu mellé csúsztatott. A mérkőzés sok tanulsággal nem szolgált, de az kiviláglott most is, hogy még mindig sebezhető az angolok védelme, továbbra sem találták meg az új Paul Gascoigne-t, ellenben a Sterling, Sturridge kettős végképp befuthat Brazíliában.

DANIEL STURRIDGE GÓLJA

Anglia–Dánia 1–0 (0–0)
London
, Wemley Stadion. V: Blom (holland)
Anglia: Hart – G. Johnson, Cahill, Smalling, A. Cole (L. Shaw, a szünetben) – Henderson (Oxlade-Chamberlain, 77.), Gerrard, Wilshere (Lallana, 59.) – Sterling (A. Townsend, 86.), Rooney (Welbeck, 60.), Sturridge (Milner, 88.). Szövetségi kapitány: Roy Hodgson
Dánia:
K. Schmeichel – L. Jacobsen (Juelsgard, a szünetben), Kjaer (Bjelland, 62.), Agger, Ankersen – Kvist, Sloth (Zimling, 62.), J. Poulsen (D. Olsen, 81.) – E. Larsen (Kusk, a szünetben), Bendtner (M. Rasmussen, 63.), Krohn-Dehli. Szövetségi kapitány: Morten Olsen
Gólszerző:
Sturridge (82.)

A TÖBBI MAI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik