Könnyed spanyol győzelem a halvány olaszok ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 22:04
Spanyolország csak egy gólt rúgott, de rengeteg helyzetet kihagyott az Olaszország elleni felkészülési meccsen. A vendégeknek voltak ugyan lehetőségei, de összességében nem tudtak hatékony ellenállást kifejteni, minden erejüket felemésztette a védekezés. A spanyolok jók, az olaszoknak sok munkára van még szükségük a sikeres világbajnoki szerepléshez.

Diego Costa bemutatkozott a spanyol válogatottban (Fotó: Reuters)
Diego Costa bemutatkozott a spanyol válogatottban (Fotó: Reuters)
Diego Costa bemutatkozott a spanyol válogatottban (Fotó: Reuters)
Diego Costa bemutatkozott a spanyol válogatottban (Fotó: Reuters)
Diego Costa bemutatkozott a spanyol válogatottban (Fotó: Reuters)

Cesare Prandelli azt ígérte a meccs előtt, hogy Olaszország támadni fog a spanyolok ellen – ez volt az, amiből szinte semmit sem lehetett látni az első félórában. Egyértelműen a spanyolok irányították a játékot. Iniesta és a többiek tüzeltek rendületlenül, csakhogy Buffon biztosan állt a lábán.

Az olaszok beszorultak, a spanyolok pedig keresték a réseket a védőfalon. Nagyon úgy tűnt, hogy csak percek kérdése, és megszerzik a vezetést. Ehhez képest a 29. percben majdnem a hazaiak bánkódtak, de Osvaldo lövése a lécen csattant. Ettől kissé észhez tértek az olaszok, a spanyolok meg mintha megrettentek volna, kicsivel kevesebb elánnal vetették magukat a küzdelembe.

Ez persze nem segített az addig amúgy élvezetes meccs színvonalán, ráadásul rengeteg lett az eladott labda mindkét oldalon. Elfogytak a helyzetek is a félidőre.

A szurkolók búcsút vettek Luís Aragonéstől (Fotó: Reuters)
A szurkolók búcsút vettek Luís Aragonéstől (Fotó: Reuters)

A második félidőt sorozatos cserék vezették fel. Megélénkült a meccs, újra felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A spanyolok viszont egyre-másra dolgozták ki a veszélyes helyzeteket, csak az utolsó ütembe rendre hiba csúszott.

Valahogy azonban érett a spanyolok gólja, és a 63. percben meg is született. Silva indult meg, Iniestához játszott, aki sarokkal remekül játszott vissza Silvának. Marchisio becsúszott, róla a labda éppen Pedro elé perdült, aki 14 méterről egyből lőtt, a labda pedig Buffon közreműködésével pattogott a hálóba. 1–0

PEDRO GÓLJA

A gól után a spanyolok átengedték a kezdeményezést az olaszoknak, hogy gyors kontrákkal tudjanak zavart kelteni soraikban. Az olaszok azonban ravaszul nem támadtak, így kicsit ellaposodott a meccs. Még néhány hazai lövésnél dicsérhettük Buffon koncentrálóképességét, de a spanyol győzelmet semmi sem fenyegette.

Becsületesen küzdöttek az olaszok, de a labda ritkán volt náluk, amikor pedig véletlenül megszerezték, gyorsan elszórták. Így nem is lehetett más a vége a meccsnek, mint spanyol győzelem.

Az mindenesetre kiderült, hogy a spanyol kapitány, Del Bosque a bőség zavarával küszködik, Prandelli pedig azzal, hogy ez a csapat ma keveset mutatott, és ez a teljesítmény meglehetősen kevés lesz ahhoz, hogy igazán nagy célokat tűzhessenek ki a vébén.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MÁRCIUS 5., SZERDA
Spanyolország–Olaszország 1–0 (0–0) (Pedro, 63.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik