Fogynak a törökök, kulcsemberek hiányozhatnak Budapesten

Vágólapra másolva!
2012.10.13. 20:48
null
Topal kiesése súlyos veszteség a török válogatottnak (Fotó: Reuters)
A Magyarország elleni, keddi világbajnoki selejtezőre készülő török labdarúgó-válogatottnál öten is sérüléssel bajlódnak, ezért Abdullah Avci szövetségi kapitány több cserét is végrehajtott a keretben.

Mehmet Topalnak a lábszára sérült meg a Románia elleni mérkőzésen. A találkozón nem lépett pályára combsérülés miatt Selcuk Inan és csípősérülés miatt Burak Yilmaz. Egyik futballista sem utazik a kerettel Magyarországra.

Rajtuk kívül Arda Turan és Gökhan Gönül is kisebb sérülést szenvedett Románia ellen, de ők rendbe jöhetnek a keddi vb-selejtezőre. Topal és Turan eddig minden vb-selejtezőt végigjátszott, Gönül is alapember, Yilmaz rendszeres játéklehetőséget kap, Inan pedig – aki állítólag nincs jó viszonyban a kapitánnyal – kiegészítő ember.

Abdullah Avci a sérült futballisták helyére két játékost hívott meg a keretbe: a Gaziantepspor védőjét, Serdar Kurtulust és az angol élvonalban szereplő Reading középpályását, Jem Paul Karacant.

KÉT ELTILTOTT, EGY SÉRÜLT ITT
Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland is begyűjtötte második sárga lapját a selejtezősorozatban, így eltiltás miatt kihagyják a keddi találkozót. Korcsmár Zsolt játéka boka- és lábfejsérülés miatt kérdéses, a Brann légiósa vasárnap tudja meg, hogy játszhat-e Törökország ellen.

Az említettek kiválása nagy érvágás a török válogatottnak, hiszen az észtek elleni, győztes meccsen még mind az öten a pályán voltak – a nehéz helyzetben levő Abdullah Avci variációs lehetőségei jócskán beszűkültek a budapesti meccsre.

A szövetségi kapitányt (akinek az öltözőben is van „ellenzéke") közben támogatásáról biztosította a szövetség elnöke, Yildirim Demirören.

„Abdullah Avci bírja a teljes bizalmunkat, hiszünk a szakmai stábban. A Magyarország elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül folytathatják munkájukat" – nyilatkozta. Azért nem ritka, hogy a hasonló nyilatkozatok (és egy ezeket követő rossz eredmény) után mégiscsak menesztik a szakvezetőt...

A TÖRÖK SÉRÜLTEK
poszt Hollandia (0–2) Észtország (3–0) Románia (0–1)
Mehmet Topal védekező középpályás kezdő (90 perc) kezdő (90 perc) kezdő (90 perc)
Burak Yilmaz csatár csere (20 perc) kezdő (90 perc) nem játszott
Selcuk Inan irányító nem játszott csere (22 perc, 1 gól) nem játszott
Arda Turan irányító kezdő (90 perc) kezdő (90 perc) kezdő (90 perc)
Gökhan Gönül jobb oldali védő nem játszott kezdő (90 perc) kezdő (90 perc)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik