Kerzsakov tompított az óriási Akinfejev-potyán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.17. 23:53
null
Akinfejev egyenlő volt a bizonytalansági faktorral Dél-Korea ellen (Fotó: Action Images)
Utolsóként az orosz és a dél-koreai válogatott mutatkozott be a brazíliai futball-vb-n, mégpedig 1–1-es döntetlennel. A távol-keletiek Igor Akinfejev óriási potyája után, Li Kun Ho találatával szereztek vezetést, amire a csereként beálló Alekszandr Kerzsakov válaszolt. Oroszország a hajrában többet tett a győzelemért, de hiányzott belőle az átütőerő.

 

VB 2014
H-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Oroszország–Dél-Korea 1–1 (0–0)
Cuiabá, Arena Pantanal, 37 603 néző. Vezette: Pitana (argentin)
OROSZORSZÁG:
Akinfejev – Jescsenko, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Fajzulin, Glusakov (Gyenyiszov, 72.), Satov (Dzagojev, 59.) – Szamedov, Kokorin, Zsirkov (Kerzsakov, 71.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
DÉL-KOREA: Dzsung Szung Rjong – Li Jong, Hong Dzsong Ho (Hvang Szok Ho, 73.), Jun Szuk Jung, Kim Jung Hvon – Ki Szung Jong, Han Kuk Jung – Ku Dzsa Csol, Li Csung Jong, Szon Hung Min (Kim Bo Kjung, 84.) – Pak Csu Jung (Li Kun Ho, 56.). Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo
Gólszerzők: Kerzsakov (74.), ill. Li Kun Ho (68.)

A találkozó összefoglalóját ide kattintva nézheti meg!

A dél-koreai keretben hét játékos is ott van a 2009-es U20-as világbajnokságról (tudják, amelyiken Komanék bronzérmet nyertek), ez több, mint bármelyik más válogatott esetében. Meglepő-e, hogy annak az U20-as gárdának ugyanaz a Hong Mjung Bo volt az irányítója, aki jelenleg már a felnőttek kapitánya? A hétből négyen kezdtek (Hong Dzsong Ho, Jun Szuk Jung, Kim Jung Hvon, Ku Dzsa Csol), de az összhangra a túloldalon sem lehetett panasz, hiszen az oroszoké az egyetlen válogatott, amelynek minden tagja a hazai bajnokságból utazott a vb-re.

Az összecsapás magas fordulatszámon kezdődött, de a felek nagyon figyeltek a zárt védekezésre, a kapuk nem nagyon forogtak veszélyben: az első negyedórában két megmozdulást, egy fölé szálló lövést és egy sárga lapot hozó szabálytalanságot volt érdemes feljegyezni.

Az oroszok annyiban mindenképp elmaradtak a várakozástól, hogy nagyon ritkán tudtak a védelem mögé kerülni, és távolról is kevés veszélyes lövőhelyzetet alakítottak ki. Ezek közé tartozott Szergej Ignasevics lövése, aki fél óra elteltével 32 méterről lőtt szabadrúgást, ám Dzsung Szung Rjong kiütötte a labdát. Nem sokkal később Jurij Zsirkov kapott labdát a bal oldalon, de a helyzethez képest jócskán mellé trafált.

Az első félidő hajrája ugyanakkor inkább a dél-koreaiaké volt: Ku Dzsa Csol Ignasevicsen megpattanó lövése alighanem lehetetlen helyzetbe sodorta volna Igor Akinfejevet, de a labda végül mellé ment. Nem talált kaput a labda Szon Hung Min lövésénél sem, pedig a támadó a lövőhelyzetet szépen kialakította, veszélyt azonban legfeljebb a kivetítő kandelábereire jelentett. Szünetre 0–0-val vonultak a felek.

A második félidő Viktor Fajzulin ígéretes lövésével kezdődött, ám a folytatásban Akinfejev került középpontba, akinek páncélmellényéről kétszer látványosan kipattant a labda. Harmadszorra azonban „összehozta” a dél-koreai gólt. A csereként beálló Li Kun Ho vitte rá lendületből az orosz falra a labdát a 68. percben, lövése nem volt épp eget rengető, az orosz kapus azonban óriásit hibázott, és a két keze között becsúszott a labda. 0–1

Kerzsakov gyorsan megtalálta az utat a kapuba
Kerzsakov gyorsan megtalálta az utat a kapuba

Capello gyorsan váltott, perceken belül beküldte Alekszandr Kerzsakovot és Igor Gyenyiszovot, a koreaiak pedig nem sokáig húzták: a 74. percben Dzagojev éles szögből lőtt, Dzsung Szung Rjong bravúrral védett, de a kipattanó Jescsenkóról Kerzsakovhoz került, aki üggyel-bajjal a kapuba pofozta a labdát. 1–1

Oroszország jobban akarta a győzelmet, de nem volt elég pontos a kapu előtt, így nem tudta kicsikarni a győzelmet: a csoport második meccse döntetlent hozott.

A mérkőzés legjobb játékosa Szon Hung Min lett.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 1 1 2–1 +1 3
2. Oroszország 1 1 1–1 0 1
2. Dél-Korea 1 1 1–1 0 1
4. Algéria 1 1 1–2 –1 0

 

A KERETEK

Oroszország
Kapusok: 1Igor Akinfejev(CSZKA Moszkva), 12Jurij Lodigin(Zenit), 16Szergej Rizsikov(Rubin Kazany)
Védők: 14Vaszilij Berezuckij, (CSZKA Moszkva) 4Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), 3Georgij Scsennyikov(CSZKA Moszkva), 13Vlagyimir Granat (Dinamo Moszkva), 2Alekszej Kozlov(Dinamo Moszkva), 22Andrej Jescsenko (Anzsi Mahacskala), 23Dmitrij Kombarov(Szpartak Moszkva), 5Andrej Szemjonov(Tyerek Groznij)
Középpályások: 7Igor Gyenyiszov (Dinamo Moszkva), 18Jurij Zsirkov (Dinamo Moszkva), 21Alekszej Ionov(Dinamo Moszkva), 10Alan Dzagojev(CSZKA Moszkva), 15 Roman Sirokov(FK Krasznodar), 8Gyenyisz Glusakov (Szpartak Moszkva), 20Viktor Fajzulin (Zenit), 17Oleg Satov(Zenit), 19Alekszandr Szamedov(Lokomotiv Moszkva)
Támadók: 11Alekszandr Kerzsakov(Zenit), 9Alekszandr Kokorin(Dinamo Moszkva), 6Makszim Kanunnyikov(Amkar Perm)
Szövetségi kapitány: Fabio Capello

Dél-Korea
Kapusok: 1Dzsung Szung Rjong(Szuvon Bluewings), 21Kim Szung Gju(Ulszan Hyundai), 23Li Bum Jung(Puszan IPark)
Védők: 5Kim Jung Gvon(Kuangcsou Evergrande – kínai), 3Jun Szuk Jung(QPR – angol), 6Hvang Szok Ho(Hirosima Sanfrecce – japán), 20Hong Dzsong Ho(Augsburg – német), 4Kvak Te Hvi(al-Hilal – szaúdi), 12Li Jong(Ulszan Hyundai), 2Kim Csang Szu(Kasiva Reysol – japán), 22Pak Dzsu Ho(Mainz – német)
Középpályások: 16Ki Szung Jung(Sunderland – angol), 8Ha De Szung(Peking Kuoan – kínai), 14Han Kuk Jung(Kasiva Reysol – japán), 15Pak Dzsong Vu(Kuangcsou R&F – kínai), 7Kim Bo Kjung (Cardiff City – walesi, PL), 17Li Csung Jong(Bolton – angol), 19Dzsi Dong Von(Augsburg – német), 9Szon Hung Min(Leverkusen – német)
Támadók: 13Ku Dzsa Csol(Mainz – német), 11Li Kun Ho(Szangdzsu Szangmu), 10Pak Csu Jung (Watford – angol), 18Kim Sin Vuk(Ulszan Hyundai)
Szövetségi kapitány: Hong Mjung Bo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik