Vb 2014: Capello nem beszélt Akinfejevvel a lefújás után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 03:28
A hatalmasakat hibázó orosz kapust doppingvizsgálatra vitték, így nem jutott idő a gyors elemzésre.

Utolsóként az orosz és a dél-koreai válogatott mutatkozott be a brazíliai futball-vb-n, mégpedig 1–1-es döntetlennel. A távol-keletiek Igor Akinfejev óriási potyája után, Li Kun Ho találatával szereztek vezetést, amire a csereként beálló Alekszandr Kerzsakov válaszolt. Oroszország a hajrában többet tett a győzelemért, de hiányzott belőle az átütőerő.

„Sokkal idegesebbek voltunk, mint szoktunk. Küzdöttünk, hajtottunk és mentünk, ahogy az ellenfél engedte. Az első félidőben csak négyszer jutottunk el az ellenfél kapujáig, az ő támadásaikat sikerült megakadályozni. Egy egy után mindent megtettünk a második gól eléréséért” – nyilatkozta Fabio Capello, az oroszok kapitánya.

„Jó meccs volt, a koreaiak sokat futottak az első félidőben, aztán elfáradtak. Nem volt könnyű reagálni a góljukra, de játékosaim válaszolni tudtak. Ez nagyon fontos számomra, és volt esélyünk a második gól megszerzésére. Nagyon jól ismerem Kerzsakovot, fantasztikus futballista, és a játékában mindig benne van a villanás.”

Capellótól természetesen megkérdezték, miként vélekedik a hatalmasat hibázó Igor Akinfejev teljesítményéről, az olasz szakember nem köntörfalazott: „Óriásit hibázott, a gól egyértelműen az övé volt” – mondta az olasz szakember, aki nem tudott beszélni a kapuvédővel a lefújás után. „Nem beszéltem vele, mert rögtön elvitték doppingellenőrzésre” – tette hozzá szikáran a kapitány.

Hong Mjung Bo, a dél-koreaiak irányítója sem tűnt igazán elégedettnek a lefújást követően. „Könnyű gólt engedélyeztünk az ellenfélnek. Sokkal inkább győzelemre kellett volna törekedni, de ez az első meccs volt, ami mindig a legnehezebb, szóval összességében elégedett vagyok a csapattal. Fizikailag és taktikailag jól teljesítettünk, intelligensen játszottunk. Most van időnk, fel kell készülni Algéria ellen” – nyilatkozta a válogatottsági rekorder.

„Tanulmányoztuk az oroszok játékát, és a labdarúgóimnak tetszett, amit láttak – reagált arra Hong Mjung Bo, meglepte-e Akinfejev folyamatos bizonytalankodása. – A második félidőben veszélyesebb volt az ellenfél, hiába tartottuk a labdát, az orosz kontrákkal nagyon kellett vigyázni. Ez egy erős orosz válogatott.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik