Vb 2014: Ochoa a '66-os úton, megszakadt a brazil széria - top 5 statisztika

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 00:06
Gól nélküli döntetlent hozott a Brazília–Mexikó vb-találkozó, amelynek hőse, a mexikói Ochoa olyan kollégák magasságába emelkedett, mint Carbajal, Casillas és M'Bolhi, hozzájárulva a brazilok tízmeccses győzelmi szériájának megtöréséhez.

Guillermo Ochoa az első mexikói kapus 1966 óta, aki egy vb-meccsen hat bravúrt mutatott be. Legutóbb ez a legendás elődnek, az öt világbajnokságon járó Antonio Carbajalnak sikerült Uruguay ellen (0–0). Ha nem szűkítjük le a honfitársakra, akkor pedig a spanyol Iker Casillasnak és az algériai Raisz M'Bolhinak.

Egymás ellen: Mexikónak a brazilok ellen ezt megelőzően a vb-ken nem sok sikerélményben volt része. Sőt semmiben. Mindháromszor vereséget szenvedett. Ráadásul tizenegy gólt kapott, és egyet sem szerzett. Utóbbi mutatón ezúttal sem javított, viszont most nem is kapott, így a döntetlen legalább összejött. Mert a mexikói győzelem azért elmaradt, miként a korábbi tíz olyan vb-meccsen, amikor dél-amerikai riválissal találkozott. Változatlanul egy győzelme van: 2002-ben Ecuadort győzte le 2–1-re.

A brazilok ezt megelőző 25 vb-meccséből csak egy volt döntetlen. A 26. találkozón született meg a második. A dél-amerikai házigazda nyerő szériában volt: tíz siker után kellett megelégednie a döntetlennel. Bár a tíz győzelmükkel a brazilok elmaradtak a spanyolok világrekordjától (akik 2008 és 2009 között tizenöt találkozót nyertek meg zsinórban), eddig övék volt az aktuális legjobb széria. Most viszont az Egyesült Államoké, néggyel...

A mexikóiak 1986 óta a csoportkör második fordulójában igazi sormintát hoztak össze: döntetlen, győzelem, döntetlen, győzelem, döntetlen, győzelem, döntetlen (csak az 1990-es vb-n nem voltak ott). Ez utóbbi volt ma a brazilok ellen. Második meccset legutóbb 1978-ban buktak el a nyugatnémetek ellen, igaz, akkor csúnyán (0–6).

A mai volt a mindenkori vb-házigazda kilencedik gól nélküli döntetlenje a tornákon, legutóbb 2002-ben Dél-Koreának jött össze – hathatós játékvezetői segédlettel – Spanyolország ellen a 0–0.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik