Vb 2014: Mourinhót akarják brazil kapitánynak - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.12. 11:55
A spanyol Marca napilap arról számolt be, hogy a brazil labdarúgó-szövetség (CBF) José Mourinhót ültetné le a válogatott kispadjára.

A Chelsea-t irányító portugál szakember feladata az lenne, hogy a 2018-as oroszországi vb-n irányítsa a selecaót, illetve még azt megelőzően a K.O.-val felérő, Németország elleni elődöntős bukás után (1–7) felrázza az ötszörös vb-győztest, de még inkább futballforradalmat csináljon. Legalább a válogatottnál.

Mourinho közleményben reagált az információra, és megerősítette, hogy jelenleg csak és kizárólag a Chelsea-ben gondolkodik, amelyhez további három évig köti őt szerződés. Azt viszont lebegtette, hogy utána mi lesz, így nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy fontolóra venne egy hasonló ajánlatot.

A portugálnak mindenesetre egy karizmatikus lobbiembere már van a brazil szövetségnél, Ronaldo ugyanis barcelonai időszaka alatt (1996–1997) dolgozott együtt Mourinhóval, és azóta is nagy rajongója a trénernek. A brazil Fenomén szerint a szakember a maga szakterületén szintén kiérdemli a fenomenális jelzőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik