Vb 2014: minden meccset élőben közvetít az MTV

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 12:47
A június 12-én kezdődő labdarúgó-világbajnokság mind a 64 mérkőzését élőben közvetíti az MTV, amely összesen 248 órányi adást sugároz a brazíliai tornáról.

Szabó László Zsolt, a vb magyarországi közvetítési jogait kizárólagosan birtokló Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megbízott vezérigazgatója a közmédia csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 3 millió eurót fizettek a jogokért.

Reményét fejezte ki, hogy a négy évvel ezelőtti torna kiváló nézettségét is túlszárnyalja majd a mostani világbajnokság. A legutóbbi, dél-afrikai vb-n már a délutáni csoportmeccsek nézettsége is meghaladta az egymillió főt, míg a döntőt 2.25 millióan nézték végig.

A mérkőzések elsősorban az M1-en lesznek láthatóak, ám amikor egy időben rendeznek két találkozót, akkor az M1 és az M2 párhuzamosan közvetít. Minden meccset megismétel másnap az M1, amelyen a nap első, 18 órakor kezdődő összecsapása előtt 45 perces összefoglaló műsor lesz.

A mérkőzéseket a helyszínről Gundel Takács Gábor, Mezei Dániel, Menczer Tamás és P. Fülöp Gábor közvetíti, a finálé kommentátora Gundel Takács lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik