Vb 2014: itt az újítás, jön a jelölőspray Brazíliában is - fotó!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.19. 16:56
null
A jelölőspray-t a világbajnokságon is használni fogják (Fotó: Reuters)
A 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon is jelölőspray-t fognak használni a játékvezetők a szabadrúgásoknál a sorfal pontos helyének meghatározására – jelentette be a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter.

 

 

Amikor szabadrúgást ítélnek a tizenhatos közelében, a játékvezető kilépi a 9 métert, majd a jelölőspray-vel húz egy vonalat, ahová állnia kell a sorfalnak. Ez a vonal egy perccel később már nem lesz látható a pályán, így nem fogja zavarni a futballistákat.

A jelölőspray-t Brazíliában és Argentínában fejlesztették ki, majd a jelenleg zajló marokkói klubvilágbajnokságon is használják, a FIFA pedig úgy döntött, a 2014-es brazíliai vb-n is alkalmazzák majd az új találmányt.

„Szerintem ez nagyon jó megoldás. Sokan azt mondják, hogy nagyon időigényes. Korábban én is szkeptikus voltam ezzel kapcsolatban, de minden játékvezető, aki használta, pozitív visszajelzést adott – fogalmazott marokkói sajtótájékoztatóján Sepp Blatter. – A Bayern München egyik képviselője azt mondta, itt, a klubvébén valóban kilenc méterre van a sorfal, míg Németországban ötre. Újdonság ez a spray, a brazíliai világbajnokságon is alkalmazni fogjuk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik