Vb 2014: Ha a döntőben nem nyerünk, mindenki elfelejti a 7-1-et - Höwedes

Vágólapra másolva!
2014.07.10. 17:48
A német labdarúgó-válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján Hans-Dieter Flick másodedző, Benedikt Höwedes és Miroslav Klose beszélt a vasárnapi döntőről.


 

Höwedes szerint ha a döntőben nem nyernek, nem ér semmit a 7–1-es siker (Fotó: Action Images)
Höwedes szerint ha a döntőben nem nyernek, nem ér semmit a 7–1-es siker (Fotó: Action Images)

Hans-Dieter Flick az utolsó mérkőzésére készül Joachim Löw segítőjeként, miután a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) sportigazgatója lesz a jövőben.

„Nagyon örülök, hogy világbajnoki döntővel búcsúzhatok a csapattól. De ezt még meg is kell nyerni. Már szerda óta erre a meccsre készülünk” – mondta Flick a sajtótájékoztatón.

A szakember elmondta, hogy mindegyik játékos edzett, igaz, volt, aki rehabilitációs munkát végzett. Flick utalt arra is, hogy a sérüléssel bajlódó Mats Hummels ott lehet a vasárnapi döntőben.

Flick szerint az argentin válogatott nagyszerű védelemmel rendelkezik, ráadásul támadásban van egy Messije, aki meccseket tud eldönteni. Igaz, számukra mindegy volt, hogy Hollandia vagy Argentína kerül a másik ágról a fináléba.

Flick kiemelte a Campo Bahiát, vagyis a németek által épített edzőközpontot, ahol a csapat lakott, mondván, az ottani feltételek kellettek az eddigi jó szerepléshez. Megemlítette, hogy a brazil szurkolók milyen sportszerűek voltak velük az elődöntőn, reméli, hogy a fináléban is élvezni fogják a támogatásukat.

A csapat védője, Benedikt Höwedes szerint a holland–argentin találkozó védekező játékot és hatalmas taktikai csatát hozott, de ez nem jelenti azt, hogy rossz meccset láthattak volna a nézők. Hozzátette, hogy ha csapatként működnek, akkor kikapcsolhatják Lionel Messit. A 7–1-es elődöntőt már maguk mögött hagyták, mert ha nem nyernek vasárnap, erről a sikerről már senki nem fog beszélni.

A jelenlegi keretből Miroslav Klose volt ott a 2002-es vb-döntőben.

„Én tudom, hogy milyen egy világbajnoki döntőt elbukni, és ezt nem szeretném még egyszer átélni. Hogy melyik volt a kedvenc pillanatom erről a tornáról? Mindegyik, amelyet a pályán tölthettem. Hogy a döntő után mi lesz, arról még nem tudok beszélni, most még csak a vasárnapi finálé jár a fejemben. Meg az, hogy a Laziónak milyen nagy dolog lenne, ha egy világbajnok érkezne vissza a csapathoz…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik