Vb 2014: Gilardino és Florenzi sincs az olasz keretben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.13. 19:54
null
Micsoda, kimaradtam a vb-keretből? – Alberto Gilardinóra nem számít az olasz kapitány (Fotó: Action Images)
Cesare Prandelli, a világbajnokságra készülő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette bő, 30 fős keretét, amelyből hiányzik többek között Alberto Gilardino és Alessandro Florenzi is.


Ott van a listán a sérüléséből épphogy felépül Giuseppe Rossi és Christian Maggio, valamint Antonio Cassano is, aki a 2012-es Eb óta először kapott meghívót. A legkevésbé ismert név talán a Torinót erősítő Matteo Darmiané, aki persze a későbbi keretszűkítéskor még könnyen kieshet.

A Genoa a Twitter-oldalán korábban két játékosának is gratulált a kerettagsághoz, ám Mattia Perin és Alberto Gilardino közül csak előbbi vehet részt a tornán, a világbajnok csatár csak tévén nézheti a vb-mérkőzéseket, esetleg a helyszínen a lelátóról...

Jól sikerült idénye után az Udinese 17 éves kapusa, Simone Scuffet és a Romával ezüstérmet szerző Alessandro Florenzi is reménykedhetett benne, hogy Prandelli bizalmat szavaz neki, ám ez nem így történt. Gianluigi Buffon, Salvatore Sirigu és Perin mögött a parmai Antonio Mirante állhat készenlétben tartalékként, arra az esetre, ha kapuskollégái megsérülnének.

A 30 FŐS OLASZ KERET
Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Salvatore Sirigu (PSG – francia), Mattia Perin (Genoa).
Védők: Giorgio Chiellini (Juventus), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Gabriel Paletta (Parma), Andrea Ranocchia (Inter), Christian Maggio (Napoli), Mattia De Sciglio (Milan), Ignazio Abate (Milan), Matteo Darmian (Torino), Manuel Pasqual (Fiorentina).
Középpályások: Andrea Pirlo (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Riccardo Montolivo (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Thiago Motta (PSG – francia), Marco Verratti (PSG – francia), Antonio Candreva (Lazio), Romulo (Verona), Alberto Aquilani (Fiorentina), Marco Parolo (Parma).
Támadók: Mario Balotelli (Milan), Antonio Cassano (Parma), Giuseppe Rossi (Fiorentina), Alessio Cerci (Torino), Ciro Immobile (Torino), Mattia Destro (Roma), Lorenzo Insigne (Napoli).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik