Vb 2014: Falcaót szombaton műtik - még bízik a csodában

Vágólapra másolva!
2014.01.23. 23:43
null
Falcao (jobbra) reméli, hogy nem csak külső szemlélője lesz a vb-nek (Fotó: Reuters)
A Monaco szerdai kupamérkőzésén keresztszalag-szakadást szenvedő Radamel Falcao még nem adta fel a reményt, hogy ott lehet a kolumbiai válogatottal a nyári labdarúgó-vb-n.

 

Az érthetően nagyon elkeseredett Falcao az Instagram-oldalán közzétett levélben köszönte meg az érte aggódók jókívánságait, egyúttal igyekezett némi reményt adni nekik, hogy talán mégiscsak láthatják őt a brazíliai világbajnokságon.

„Isten lehetségessé teszi a valószínűtlent is, hiszek benne!” – zárta optimistán levelét a 27 éves kolumbiai csatár.

Falcao szombaton fekszik kés alá, a műtétet pedig Európa egyik vezető térdspecialistája, José Carlos Noronha végzi el. A portugál orvos operálta meg a Real Madrid védőjét, Pepét is, akinek 2009 decemberében szakadt el az elülső keresztszalagja. Hat hónap volt csak hátra a 2010-es világbajnokságig, de Pepe felépült, és elutazhatott a dél-afrikai tornára. Sőt pályára is lépett a portugál válogatott harmadik, Brazília elleni csoportmérkőzésén (0–0), valamint a későbbi győztes spanyolok ellen elvesztett nyolcaddöntős találkozóján (0–1).

Falcaónak ez is erőt adhat, bár számára egy hónappal kevesebb áll rendelkezésre a felépülésre. A legfontosabb, hogy jól sikerüljön a műtétje, amelyet a több más kiválóságot (Robben, Ashley Cole, Ricardo Carvalho, Simao Sabrosa, Paulo Ferreira) is kezelő José Carlos Noronha olyan eljárással végez majd el, amilyet Pepe operációjánál is alkalmazott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik