Vb 2014: Bale sem segített Walesen, a végén döntött Skócia

Vágólapra másolva!
2013.09.10. 22:40
null
Háromgólos hátrányban már Gareth Bale sem segíthetett a walesieken (Fotó: Action Images)
A világbajnoki selejtezősorozat európai zónájának A-csoportjában a walesi labdarúgó-válogatott simán, 3–0-ra kikapott Szerbiától, annak ellenére, hogy az 58. perctől már Gareth Bale is a pályán volt a hazaiaknál. A csoport másik mérkőzésén Skócia Shaun Maloney 89. percben szerzett találatával 2–1-re legyőzte az esélyesebb Macedóniát.

 

WALES–SZERBIA
A pénteki, Macedónia ellen 2–1-re megnyert mérkőzésen pihenő Gareth Bale Szerbia ellen sem volt a kezdőben, mivel Chris Coleman szövetségi kapitány szerint a Real Madrid újonnan igazolt ballábas szélsője nem volt még százszázalékos állapotban.

A több alapemberét is nélkülöző walesi válogatott így már a 8. percben hátrányba került, miután egy kis kavarodást követően Filip Djordjevics, a Nantes csatára öt méterről a hazaiak kapujába fejelt.

Ezt követően az első gólban segédkező Alekszandar Kolarov is betalált. A Manchester City védője a 39. percben kétgólosra növelte a hatalmas mezőnyfölényben futballozó Szerbia előnyét, majd – mivel továbbra sem álltak le a szerbek – Lazar Markovics találatával már hárommal mentek fehér mezesek.

Az 58. percben beálló Gareth Bale sem tudott már ezután javítani csapat játékán, így a walesiek elszenvedték ötödik vereségüket is a selejtezősorozatban, és visszacsúsztak a csoport utolsó helyére.

MACEDÓNIA–SKÓCIA
A mérkőzés előtt még a csoport utolsó helyén szerénykedő Skócia remekül kezdett, és Steven Naismith révén több alkalommal is megszerezhette volna a vezetést, ám a skót támadó egyszer sem tudott kifogni a macedónok kapusán, Tomiszlav Pacovszkin.

A félidőben kapust váltott Skócia, de Gordon Strachan csapatát ez sem zavarta meg, és a félidő után is sorra alakította ki a helyzeteket, a 60. percben pedig a vezetést is megszerezte a román és nigériai állampolgársággal is rendelkező skót szélső, Ikechi Anya révén.

Úgy tűnt, a végeredmény döntetlen lesz, mivel a 84. percben Kosztovszki megszerezte a macedónok egyenlítő találatát, a skótok azonban ezt nem így gondolták, és a találkozó utolsó előtti percében Shaun Maloney találatának köszönhetően újra előnybe kerültek, amelyet a hátralévő percekben már meg is tudtak őrizni.

Skócia ezzel a győzelemmel kettőt is előzött az A-csoportban, és az utolsó helyről feljött a negyedik pozícióba Macedóniát és Walest maga mögött hagyva.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA
A-CSOPORT
MACEDÓNIA–SKÓCIA 1–2 (0–0)
Szkopje. V:
Fautrel (francia)
Macedónia: Pacovszki – Georgievszki, Szikov, Noveszki, Risztovszki – Babunszki (Taszevszki, 42.) – Sztjepanovics, Pandev, Trajkovszki (Ivanovszki, 57.), Trickovszki – Jahovik (Kosztovszki, 83.). Szövetségi kapitány: Csedomir Janevszki
Skócia: Marshall (Gilks, 45+1.) – Hutton, Hanley, Martin, Whittaker (Wallace, 80.) – S. Brown, Anya – Mulgrew, Maloney – Naismith, Bannan (McArthur, 78.). Szövetségi kapitány: Gordon Strachan
Gólszerző: Kosztovszki (84.), ill. Anya (60.), Maloney (89.)

WALES–SZERBIA 0–3 (0–2)
Cardiff. V:
Marciniak (lengyel)
Wales: Myhill – Gunter, Gabbidon, B. Davies, Matthews – Ledley, Ramsey, Crofts – Bellamy, Vokes, King. Szövetségi kapitány: Chris Coleman
Szerbia: Sztojkovics – Ivanovics, Bisevac, Nasztaszics, Kolarov – Fejsza, Radovanovics – Djordjevics, Tadics, Markovics – Djuricsics. Szövetségi kapitány: Szinisa Mihajlovics
Gólszerző: Djordjevics (8.), Kolarov (39.), Markovics (55.)

AZ ÁLLÁS
1. Belgium 8 7 1 15–2 +13 22
2. Horvátország 8 5 2 1 11–5 +6 17
3. Szerbia 9 3 2 4 13–10 +3 11
4. Skócia 9 2 2 5 6–12 –6 8
5. Macedónia 8 2 1 5 6–10 –4 7
6. Wales 8 2 6 7–19 –12 6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik