Algéria történelme során először a nyolcaddöntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.26. 21:55
A H-csoport ki-ki mérkőzésén a döntetlennel továbbjutott Algéria, míg az oroszok csak a harmadik helyen zártak.
Alekszandr Kokorin ezzel a tökéletesen kivitelezett fejessel juttatta előnyhöz övéit (Fotó: Reuters)
Alekszandr Kokorin ezzel a tökéletesen kivitelezett fejessel juttatta előnyhöz övéit (Fotó: Reuters)
Alekszandr Kokorin ezzel a tökéletesen kivitelezett fejessel juttatta előnyhöz övéit (Fotó: Reuters)

 

VB 2014
H-CSOPORT, 3. FORDULÓ

ALGÉRIA–OROSZORSZÁG 1
–1

Curitiba, Arena da Baixada, 39 311 néző. Vezette: Cakir (török)
ALGÉRIA: M’Bolhi – Mandi, Hallis, Belkalem, Meszbah – Bentaleb, Medzsani – Feguli, Brahimi (Jebda, 71.), Dzsabu (Gilasz, 77.) – Szlimani (Szudani, 90.). Szövetségi kapitány: Vahid Halilhodzic
OROSZORSZÁG:
Akinfejev – Kozlov, V. Berezuckij, Ignasevics, Kombarov – Szamedov, Satov (Dzagojev, 67.), Glusakov (Gyenyiszov, a szünetben), Fajzulin – Kokorin, Kerzsakov (Kanunnyikov, 81.). Szövetségi kapitány: Fabio Capello
Gólszerző: Szlimani (60.), ill. Kokorin (6.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Mindkét csapat azzal a tudattal vágott neki a mérkőzésnek, hogy egy győzelemmel adott esetben továbbjuthat, így aztán hatalmas elánnal estek egymásnak a felek. Ennek első jele a Szofian Feguli fején tátongó seb lett, a második pedig az, hogy Dmitrij Kombarov bal oldali beadása után Alekszandr Kokorin egy pontos fejessel megszerezte a mérkőzés első gólját. 0–1!

Ez volt az oroszok első fejes gólja a világbajnokságokon.

Visszább állt az előnybe került szbornaja, és abban bízott, hogy védelmét képtelen lesz feltörni a most is 4–2–3–1-es hadrendben felvonuló észak-afrikai alakulat. Tulajdonképpen jól taktikázott Fabio Capello, hiszen, bár egyre inkább belefásult csapata a mezőnyjátékba, hiába bátorodtak fel az algériaiak, Iszlam Szlimani mindkét fejesét védte Igor Akinfejev.

Igor Akinfejev ismét hatalmasat hibázott, és innen már nem álltak fel az oroszok
Igor Akinfejev ismét hatalmasat hibázott, és innen már nem álltak fel az oroszok

 

A pihenőt követően is az oroszok kezdtek aktívabban, Kokorin passzát Alekszandr Szamedov hat méterről a kimozduló kapusba püfölte, majd langyos támadgatások után a 60. percben ismét megvillant Akinfejev, az oroszok legnagyobb bánatára: borzalmasan futott ki egy szögletre, Iszlam Szlimani köszönte szépen, és az üres kapuba bólintott. 1–1!

Jó tíz perc kellett ezt követően az első veszélyes orosz attakhoz, de Alekszandr Kerzsakov lapos lövésére leért a ruganyos M'Bolhi. Capello nem tudta megtagadni önmagát, tíz perccel a vége előtt az egyik csatár, Kerzsakov helyére küldte be a szintén támadó Makszim Kanunnyikovot – miközben csapata kiesésre állt.

Egyébként sem tudott felpörögni az orosz válogatott a hajrára, mint ahogyan az egész világbajnokságon, szürkén, kiszámíthatóan, tompán futballozott – nem is lehetett a vége más számára, mint a korai hazautazás.

Alighanem darabokra szedik odahaza a szbornaját, több értelemben is, majd a mesésen fizetett Capello egy teljesen új csapatot építhet, miközben annál elégedettebb lehet Algéria, amely története során először szerepelhet a vb egyenes kieséses szakaszában!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Belgium
3
3


4–1 +3
9
2. Algéria
3
1
1
16–5 +1
4
3. Oroszország 3 2 1 2–3 –1 2
4. Dél-Korea 3 1 2 3–6 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik