Vb 2014: a franciák nem kiemeltek a pótselejtezőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.17. 10:41
null
Franck Ribéry és a francia válogatott összekerülhet Portugáliával (Fotó: Reuters)
Csütörtökön a FIFA a legfrissebb világranglistával együtt hivatalossá tette a világbajnokság európai pótselejtezőjének kiemelését, s az is kiderült, melyik hét válogatott került az első kalapba a vb-csoportok december 6-ai sorsolásán.

 

A PÓTSELEJTEZŐS CSAPATOK
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPAI ZÓNA
KIEMELTEK
Portugália (14.)
Görögország (15.)
Horvátország (18.)
Ukrajna (20.)
NEM KIEMELTEK
Franciaország (21.)
Svédország (25.)
Románia (29.)
Izland (46.)

A hétfő 14 órakor Zürichben esedékes sorsolást Portugália, Görögország,Horvátország és Ukrajna az első, Franciaország, Svédország, Románia és Izland a második kalapból várja.

Az első mérkőzéseket november 15-én a nem kiemelt otthonában játsszák, a visszavágóra november 19-én a kiemelt otthonában rendezik meg.

Az is kiderült, melyik hét válogatott kerül bele az első kalapba a világbajnokság csoportjainak december 6-ai sorsolásán. A házigazda Brazília és a címvédő Spanyolország mellett Németország, Argentína, Kolumbia, Belgium és Svájc biztosan első kalapos, melléjük kerül még Uruguay, ha az interkontinentális pótselejtezőn kijut.

Ha Jordánia meglepi a 2010-es vb 4. helyezettjét, Hollandia kerül be az első kalapba.

A többi kalapot a FIFA földrajzi és szakmai szempontok szerint osztja be, azaz biztosan lesz egy európai nyolcas (az ebből esetleg kimaradó egy harmadikba kerül, hiszen 13 európai csapat lesz ott a vb-n), és lehetőség szerint a többi, azonos kontinensről érkezőket is egy helyre sorolják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik