Vb 2014: a Fradi légiósának hihetetlenül jó a sajtója

Vágólapra másolva!
2014.06.09. 20:41
Továbbra is kiváló a sajtója a bosnyák labdarúgó-válogatottal a brazíliai világbajnokságra készülő ferencvárosi labdarúgónak, Muhamed Besicnek: a válogatott útját nyomon követő BH Dragons honlap egyik friss írása szerint rajta múlik Bosznia-Hercegovina játékrendszerének egyensúlya.

A rövid elemzés készítője szerint Muhamed Besic révén töltődik meg igazán tartalommal a 4-2-3-1-es felállás, amelyre Safet Susic szövetségi kapitány annak reményében tért át, hogy a selejtezőben amúgy gyümölcsözőnek bizonyuló 4-4-2-es hadrend bizonytalanságait kiküszöbölje.Muhamed Besic révén töltődik meg igazán tartalommal a 4-2-3-1-es felállás, amelyre Safet Susic szövetségi kapitány annak reményében tért át, hogy a selejtezőben amúgy gyümölcsözőnek bizonyuló 4-4-2-es hadrend bizonytalanságait kiküszöbölje.

A védekezésbeli feladatok iránt fogékony Besic – aki egy félreértés miatt sokáig nemkívánatos személy volt a válogatottnál – határozott és fegyelmezett játéka nagyszerűen egészíti ki a vele párban szerepeltetett másik középpályás, Miralem Pjanic technikás, a támadások szervezésére irányuló futballját.

Besic Elefántcsontpart és Mexikó ellen is kezdő volt a napokban, nyugalma, hozzáállása, nagy munkabírása és célratörő játéka jó hatással volt a csapattársakra, és kivívta az edzői stáb elismerését.

„Lehet, hogy Safet Susic megtalálta a mozaik utolsó darabját ahhoz a hadrendhez, amely az eddig is gólerős támadójátékhoz kevésbé sebezhető védelmet és kiegyensúlyozott középpályás-játékot társít. A fiatal magyarországi légiós lehet a válasz Bosznia vb-álmaira" – zárul az írás.

„Ha így folytatjuk az utunkat, akkor sokáig eljuthatunk. Nagyon egységesek vagyunk, mert tudjuk, hogy mindannyian teljes szívünkkel játszunk majd a hazánkért" – idéztük a nap folyamán Besicet, aki szerint kiváló felkészülést végzett a csapat.

Bosznia Hercegovina Argentína ellen június 16-án 0.00-kor kezdi meg a világbajnokságot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik