Vb 2014: 50 ezer drukker és ima kell a hollandok ellen - Terim

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.14. 10:26
Törökország labdarúgó-válogatottja saját kezébe vette a sorsát a pocsék vb-selejtezős kezdés után: Fatih Terim kinevezésével megtáltosodott a csapat, és a keddi Törökország–Hollandia mérkőzés megnyerésével kivívhatja a továbbjutást Románia és Magyarország előtt a D-csoportban. Terim felkérte a szurkolókat, mindent adjanak bele Isztambulban az utolsó csoportmeccsen.

„Kell az 50 ezer szurkoló támogatása, de több is – a szívükre és az imáikra is szükségünk lesz. Mindenki viseljen vöröset és fehéret a lelátón, álljon mögénk! Fontos, hogy a drukkerek tolerálják a hibákat, hiszen ezek előfordulhatnak. A szurkolók adhatják azt a pluszt, amit én és a segítőim nem” – kezdte Terim.

„Az észtországi három pont megszerzése létfontosságú volt, és a remény útján haladunk tovább. Ez a nemzeti csapat, igaz ez győzelem, és igaz ez vereség idején is. Utunk következő állomása a Hollandia elleni meccs, és reméljük, nem állunk megitt, elérjük a rájátszást. A játékosaim készen állnak, ne aggódjanak!A Törökország–Hollandia meccs a legfontosabbak egyike lesz a válogatott történetében” – tette hozzá.

A törököknél nem játszhat a balhátvéd Caner Erkin (két sárga lap után eltiltott), Umut Bulut beteg (torokgyulladása van), Mehmet Topal pedig sérüléssel küszködik.

MIKÉNT LEHET TOVÁBBJUTNI?

HOLLANDIA csoportelső, vb-résztvevő.

TÖRÖKORSZÁG továbbjut, ha győz (és jobb marad a gólkülönbsége, mint Romániáé), ikszel, de Románia sem nyer, Magyarország pedig ugyan nyer Andorra ellen, de nem tudja behozni gólkülönbségbeli lemaradását. A törökök vereséggel is továbbjuthatnak, de csak akkor, ha Románia is kikap, Magyarország pedig nem nyer.

ROMÁNIA továbbjut, ha győz Észtország ellen, és (török siker esetén) jobb lesz a gólkülönbsége, mint a félholdasoké. Szintén továbbjut, ha győz és Törökország pontokat veszít. Török vereség esetén egy pont is elég lehet a románoknak, feltéve, hogy Magyarország nem veri meg nagyon, legalább hat góllal Andorrát.

MAGYARORSZÁG továbbjut, ha nyer, Törökország és Románia pedig kikap. Szintén továbbjuthat Magyarország, ha nyer, a törökök és a románok mindketten pontokat veszítenek, a magyar válogatott pedig gólkülönbségben felülmúlja a jelenlegi 2. és 3. helyezettet. Török iksz esetén tízgólos, román iksz és török vereség esetén hatgólos magyar győzelem kell.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 9 8 1 32– 5 +27 25
2. Törökország 9 5 1 3 16– 7 +9 16
3. Románia 9 5 1 3 17–12 +5 16
4. MAGYARORSZÁG 9 4 2 3 19–20 –1 14
5. Észtország 9 2 1 6 6–18 –12 7
6. Andorra 9 9 0–28 –28 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik