Szamarasz hálája: kihozatja Brazíliába 11 éves, Down-szindrómás barátját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.27. 19:18
null
Szamarasz és Jay a Celtic egyik edzésén (forrás: stv.tv)
Nyár elején megismertettük olvasóinkkal Jay Beatty Celtic-szurkolót, aki abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a pályán ünnepelhette a zöld-fehérek bajnoki címét, mégpedig Jorgosz Szamarasz kezében.

Jay Beatty ugyanis egy 11 éves, Down-szindrómás fiú, és nagyon szereti a Celticet. A megható történet világszerte ismertté tette a Szamaraszt kedvelő Jayt. Most a görög futballszövetség elhatározta, hogy meghívja a gyerekeket Brazíliába. Ott lehet a nézőtéren, és láthatja kedvencét, Szamaraszt Costa Rica ellen.

Jay Beatty Észak-Írországban él ugyan, de rendszeresen elviszik szülei Skóciába a Celtic meccseire

Szamarasz nagyon örült a lehetőségnek: „Ez a srác akkora erőt ad nekem, hogy azt el sem tudom mondani. Annyira érzem a szeretetét. Ezt a szeretetet rengeteg ember érzi Görögországban is."

„Reggel beszéltem Jorgosz Szarrisz elnökkel, és abban maradtunk, hogy ha meg tudjuk oldani, jöjjön el ide, és nézze meg a Costa Rica elleni meccsünket.

„Beszélni fogunk a srác apjával, és akkor majd kiderül, hogy menni fog-e a dolog. Már van is nálam egy görög válogatott mez, amelyet én mindjárt alá is írok, a csapattársaim pedig majd később. Ez csak egy kis ajándék neki."

Végül jöjjön egy videó, amelyben Szamarasz köszönetet mond Jaynek, és reményét fejezi ki, hogy hamarosan találkoznak. Ezután megnézhetjük, hogyan örült Jay Szamarasz belőtt büntetőjének.

Azóta kiderült, hogy Jay nem utazhat Brazíliába, mert a családjával nyári vakációra ment. Viszont egy válaszvideóban reagált Szamarasz megható gesztusára:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik