Scolari: Én hoztam a döntéseket, ez az én felelősségem

Vágólapra másolva!
2014.07.09. 01:50
null
Luiz Felipe Scolari (balra) szerint előre kell tekinteniük (Fotó: Reuters)
Luiz Felipe Scolari magára vállalta a felelősséget a brazilok megalázó elődöntős veresége után, a németeket irányító Joachim Löw pedig igyekezett a földön tartani övéit.

 

JÚLIO CÉSAR: MEGMAGYARÁZHATATLAN
„Nagyon nehéz megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. A saját bőrünkön tapasztalhattuk, milyen nagyszerű a német labdarúgás. Müller korai gólja áramszünetet okozott nálunk. Senki sem számított rá” – értékelt a brazil válogatott kapus, aki a védelemmel együtt csak asszisztált a német találatokhoz.

Luiz Felipe Scolari elsőként a brazil népnek üzent a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón: „Megtettük a tornán, ami erőnktől tellett, egy nagyszerű, szenzációs válogatott percek alatt kivégzett minket elképesztő játékkal. Az évek óta együtt játszó csapat teljesen összeomlott. Elnézést kérek a meccsért! A bronzmérkőzésen vissza akarjuk szerezni a becsületünket.”

A felelősséget magára vállalta a brazil kapitány, de azért a játékosokat sem mentette fel teljesen:
„Én vagyok a felelős az eredményért, mindig az edző a felelős. De az egész csapat osztozik ebben a felelősségben. Viszont én hoztam meg a meccs előtti taktikai döntéseket, ezért én vagyok az első számú felelős. Mindig a legjobb tudásom szerint dolgoztam. Másfél éve ez a harmadik vereségünk, igaz, borzalmas, egy hét. Megpróbáltunk az eredmény után futni, hogy kozmetikázzuk. Ismétlem, én hoztam a döntéseket, ez az én felelősségem. Még jön egy meccs, ne felejtsük el!”

MÜLLER: AZ EGEKIG MAGASZTALNAK MAJD MINKET
„Nem szállhatunk el magunktól – ismételte meg gyakorlatilag Löw szavait az első gólt szerző Thomas Müller. – Most majd az egekig magasztalnak minket, de még nem értük el a célunkat. Természetesen nem számítottunk ilyen eredményre, de látják, ilyen különbözőek a mérkőzések. A brazilok másképp játszottak, amint megszerezték a labdát, egyből rohantak előre, így sokkal több terület nyílt előttünk, mint a védekező felfogású csapatok ellen. Ezt kihasználtuk, az ellenfél pedig egy idő után megtört.”

„Katasztrofális, történelmi, megalázó vereség volt, de el kell viselnünk – folytatta Scolari. – Tíz perc alatt elment a meccs, ebben az időszakban semmi nem működött, a fantasztikus németek kihasználták.”
És hogy mi történik, ha nem sérül meg a legnagyobb sztárjuk?

„Neymarral sem lett volna más” – zárta rövidre a témát ezzel kapcsolatban Scolari.

Joachim Löw értékeléséből érződött, hogy a nationalelf még nem érte el a célját.
„Csodálatos, elképesztő eredmény ez, de nehogy elhiggyük, hogy ezzel vége! – figyelmeztetett a németek szövetségi kapitánya. – Még ott a döntő előttünk, nem szállhatunk el. Nagyon örülünk, de nem engedünk ki.”

A történelmet író Kloséról a következőt mondta a németek mestere: „Mindannyiunknak nagyon sokat jelent ez a rekord, szerintem csak Thomas Müller döntheti meg ezt a csúcsot. Csodálatos eredmény, szenzációs teljesítményekkel érdemelte ki Miroslav Klose, hogy ő legyen a világbajnokságok gólrekordere. Ennyi év után még mindig meg tudja mutatni, milyen veszélyes csatár.”

Löw a lehetséges döntőbeli ellenfeleikről is elismerően beszélt:
„Nem érezzük magunkat legyőzhetetlennek. Argentína rendkívül szervezett és erős ellenfél lehet, és van Messije, Hollandia pedig remekül futballozik, Van Persie és Robben a világ minden csapata ellen döntő szerepet játszhat.”

VB 2014
ELŐDÖNTŐ

Brazília–Németország 1–7 (0–5)
Belo Horizonte
, Mineirao Stadion, 58 141 néző. Vezette: Marco Rodríguez (mexikói)
A KEZDŐCSAPATOK
BRAZÍLIA:
Júlio César – Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo – Fernandinho (Paulinho, a szünetben), Luiz Gustavo – Bernard, Oscar, Hulk (Ramires, a szünetben) – Fred (Willian, 70.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
NÉMETORSZÁG:Neuer – Lahm, J. Boateng, Hummels (Mertesacker, a szünetben), Höwedes – Khedira (Draxler, 76.), Schweinsteiger – Özil, Kroos, Th. Müller – Klose (Schürrle, 58.) Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Gólszerző: Oscar (90.), ill. Müller (11.), Klose (23.), Kroos (25., 26.), Khedira (29.), Schürrle (69., 79.)

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik