Piturca és Mutu nyílt konfliktusa, reggelig ittak a románok

Vágólapra másolva!
2013.03.29. 11:14
null
Mutu a hírek szerint összekülönbözött Piturcával (Fotó: Havran Zoltán)
Victor Piturca román szövetségi kapitány és Adrian Mutu, a legismertebb román labdarúgó nyílt konfliktusáról közölt cikkeket a pénteki román sajtó. Közben a lapok azt is tudni vélik, hogy a román játékosok reggelig ittak a holland éjszakában a keddi vereséget követően.

A Gazeta sporturilor sportlap internetes oldalán olvasható összefoglaló szerint a konfliktus még a budapesti Magyarország–Románia mérkőzés előtt alakult ki. Adrian Mutu, a franciaországi Ajaccio 34 éves csatára két nappal korábban érkezett a mogosoaiai edzőtáborba. A lap névtelen forrásokra hivatkozva közölte: Victor Piturcát módfölött zavarta, hogy Mutu (az edzőtábor hivatalos megkezdése előtti két napban) engedély nélkül járt ki-be a felkészítő központból, és közben üzleti ügyeit intézte.

A román válogatott név nélkül nyilatkozó játékosait idézve a ProSport a szövetségi kapitány és a csatár közötti veszekedésről is hírt adott. Valamennyi forrás tudni véli, hogy Mutu a Román Labdarúgó-szövetség elnökének, Mircea Sandunak a segítségét kérte a konfliktus csillapítása érdekében. Sandu pedig telefonon próbált közvetíteni a felek között.

A Gazeta sporturilor szerint Piturcát az is zavarta, hogy a 2–2-re végződött budapesti mérkőzés után Mutu maga gyűjtötte össze a játékosokat, és kezdte értékelni a mérkőzést. Nem várta meg a szövetségi kapitány értékelését.

A lapok e konfliktusnak tulajdonítják, hogy a román válogatott sztárja a Hollandia elleni vb-selejtezőn (0–4) nem került be a kezdőcsapatba. Mutu a ProSportnak nyilatkozva sérelmezte, hogy a szakvezető magyarázat nélkül hagyta ki az utolsó pillanatban. Piturca pedig később, egy televíziós interjúban elismerte, hogy volt egy kis nézeteltérése Mutuval. Nyomatékosította, nem tartozik magyarázattal a játékosoknak a döntései miatt.

A romániai lapok némelyike tudni véli, Piturca nem kívánja többé behívni a válogatottba a támadót. A román kapitány egyelőre annyit közölt, hogy egy később tartandó sajtótájékoztatón fejti ki részletesen álláspontját Adrian Mutuval kapcsolatban.

Ahogy azt tegnap megírtuk, szintén a román lapok számoltak be arról, hogy látszólag nagyon nem szegte kedvét a román válogatott játékosainak a Hollandiától elszenvedett 4–0-s vereség a keddi világbajnoki selejtezőn. Dumitru Dragomir, a román Hivatásos Labdarúgóliga elnöke egy tévéinterjúban azt állította, a válogatott több tagja is reggelig mulatott a holland éjszakában.

„Ha valaki bulizik, két okból, vagy szomorúságában, vagy pedig örömében teszi. Tudom, hogy reggelig ittak a játékosok. Hol volt a szakmai stáb? Egy egész csapatot fizet a szövetség. Milyen munkát végeznek ezek” – idézi Dragomirt a manna.ro.

A vezető nem nevezett meg egyetlen labdarúgót sem, de az információk szerint a Steaua hat tagja, Gabriel Torje és Gabriel Tamas is ott volt. Ezúttal hiányzott viszont Adrian Mutu, aki a lefújást követően azonnal visszarepült klubcsapatához. A támadóval kapcsolatban azonban korábban olyan hírek jelentek meg, hogy még az összetartás elején majdnem ölre ment Victor Piturca szövetségi kapitánnyal, aki a hollandok ellen csak háromgólos hátránynál küldte a pályára az ellenünk betaláló Mutut.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik