Piturca döntött: Mutunak nincs jövője a válogatottnál

Vágólapra másolva!
2013.08.15. 17:37
null
A jelek szerint Adrian Mutut nem látjuk többé válogatott szerelésben (Fotó: Reuters, archív)
Nehéz döntést hozott Victor Piturca: a román labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy határozott, hogy nem hívja meg többé a nemzeti csapatban Adrian Mutut. A tréner egy csütörtöki interjúban arról is beszélt, hogy Raul Rusescu lehet a román válogatott meghatározó támadója az elkövetkezendő években.

Mint arról beszámoltunk, a válogatottnál kegyvesztetté váló Mutu nem is látta a csapat szerdai, Szlovákia elleni felkészülési mérkőzését (1–1), ám ha hívnák, szívesen játszana ismét a nemzeti tizenegyben. Erre azonban vajmi kevés esély mutatkozik, Victor Piturca ugyanis kijelentette: a balhés csatár ideje lejárt.

„Mutu ideje lejárt a válogatottnál, levontam a konklúziókat – nyilatkozta a román DigiSportnak Victor Piturca. – A jövőt már az olyan játékosok jelentik, mint Alexandru Maxim, és azok, akik képesek küzdeni azért, hogy bekerüljenek. Mutu nagyszerű játékos volt, de a válogatottban már nincs jövője, sokat gondolkodtam rajta, higgyék el, és erre jutottam. Magas szinten futballozott régen, de már nincs azon a nívón."

A szövetségi kapitány szerint Raul Rusescu a jövő csatára a román válogatottnál. A 25 éves támadó a nyáron írt alá a spanyol élvonalbeli Sevillához öt évre, kivásárlási árát pedig nem kevesebb, mint 40 millió euróban állapították meg.

Raul Rusescu fiatal, a Sevilla játékosa, a válogatottnak pedig erőssége lehet az elkövetkezendő hat-hét évben. Azokat a futballistákat hívom meg a keretbe, akik megérdemlik" – mondta Victor Piturca, majd kitért arra, hogy milyennek szeretné látni a román nemzeti együttest.

„A célunk az, hogy egy versenyképes csapatot építsünk, amely biztosan kijut a 2016-os Európa-bajnokságora. Ha szeptemberben legyőzzük Magyarországot majd Törökországot, akkor sem leszünk nagyszerű csapat. Ezek közé például Spanyolország, Hollandia és Németország tartozik. Gheorghe Hagi generációja kiváló volt, értékes futballistákkal. A mai román fiatalok nem értik meg, hogy az első lépés a sztárrá válás felé a szerénység. Ott van például Messi, aki remek futballista, mégis szerény."

A kapitány ismét beszélt a szlovákok elleni felkészülési mérkőzésről is, és elmondta, Gheorghe Grozav nem koncentrált eléggé a tegnapi találkozón, pihenésre van szüksége. A szlovákok egyenlítő góljánál hibázó Iasmin Latovleviciről is szót ejtett Piturca.

„Tudom, hogy az a feladatom, hogy megfelelő embereket hívjak be a válogatottba. Iasmin remekül teljesít a Steauában, de ez egy más szint. Ha nem koncentrálsz eléggé, nem szerzed meg a labdát, véged. A hibákból tudott támadni az ellenfél, kontrák alig voltak. Nem érdekel, mennyire élvezik a játékosok a futballt, de figyelniük kell, végezni a munkájukat és akkor kapnak meghívót a válogatottba. Szeretném kijavítani ezeket a hibákat!" – zárta mondandóját Piturca.

Nos, erre lesz is lehetősége a román válogatottnak, ugyanis Piturca kérésére a Magyarország elleni vb-selejtező előtti román bajnoki fordulót elhalasztották, hogy a nemzeti együttes készülhessen a sorsdöntő összecsapásra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik