Messi-duplával nyertek az argentinok, de a vesztes sem szomorú

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 17:53
null
Lionel Messi ismét főszereplő volt (Reuters)
Az F-csoport rangadóján Lionel Messi két góljával az argentinok 3–2-re megverték a velük együtt így is továbbjutó nigériaiakat.


VB 2014
F-CSOPORT
NIGÉRIA–ARGENTÍNA 2–3

Porto Alegre, Beira-Rio Stadion, 43 285 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Nigéria: Enyeama – Ambrose, Yobo, Oshaniwa, Omeruo – Musa, Onazi, Mikel, Babatunde (Uchebo, 66.) – Odemwingie (Nwofor, 80.), Emenike. Szövetségi kapitány: Stephen Keshi
Argentína: Romero – Zabaleta, F. Fernández, Garay, Rojo – Gago, Mascherano, Di María – Higuaín (Biglia, 90.), Messi (R. Álvarez, 63.), Agüero (Lavezzi, 38.). Szövetségi kapitány: Alejandro Sabella
Gólszerző: Musa (4., 47.), ill. Messi (3., 45.), Rojo (50.)

IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJÁT!

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Sokan féltek attól, hogy a már két forduló alapján továbbjutó argentinok unalmas, vér- és gólszegény mérkőzést játszanak az akár egy ponttal is révbe érő Nigéria ellen. Nos, alaposan rácáfoltak a felek a pesszimista várakozásra a kezdés után, ugyanis a 3. percben Lionel Messi (ki más?) a léc alá vágta Ángel Di María kapufáról kipattanó lövését (0–1), egy perc múlva pedig Ahmed Musa egy mesés nyeséssel egalizált (1–1).

Messi első három, a kapu felületére tartó lövéséből három gól született Brazíliában, továbbá soha nem esett meg korábban, hogy az első négy perc alatt mindkét csapat betalált volna!

Még fordulatosabbak lettek volna az első percek, ha Gonzalo Higuaín nem hagyja ki ezután az ordító ziccerét, és talán ez hiányzott ahhoz, hogy hasonlóan magas szinten folytatódjon a meccs. Ugyanis a következő fél órában csak egy távoli, de pontatlan Peter Odemwingie-lövés jelentett veszélyt a kapura, majd Vincent Enyeama tornázta ki a bal alsó elől Di María távoli kísérletét.

A harmadik negyedórában csak amiatt izgulhattak az argentin szurkolók, hogy Sergio Agüerót sérülése miatt Ezequiel Lavezzi váltotta, illetve azért, mert majdnem a nigériai kapuba hullott Fernando Gago fejese. A félidő hajrájában Enyeama kikapta a bal felső elől Lionel Messi szabadrúgását, pontosabban első szabadrúgását, mert a második már beakadt a bal „ficakba”. 1–2!

Ennél a gólnál nem állt a helyzet magaslatán a kapus, de legalább annyival vigasztalhatta magát, hogy elrontotta Messi vb-lőlapját, amelyen a kapu felületére tartó öt lövés mellett így „csak” négy találat szerepelt…

Ezt besétálta Enyeama...
Ezt besétálta Enyeama...

 

A pihenő után ismét Ahmed Musa gondoskodott az egyenlítésről, egy formás akció és a dél-amerikai védelem újabb csődje után (2–2), Marcos Rojo pedig arról, hogy ne csak Messi legyen eredményes együtteséből ezen a vb-n (2–3).

Tovább lüktetett a mérkőzés a gyors gólváltás után, az argentin szövetségi kapitány, Alejandro Sabella pedig a későbbieket szem előtt tartva Ricardo Álvarezt küldte be Messi helyére. Váltani kellett a másik oldalon is, mégpedig nem akármilyen okból, Michel Babatunde kezét ugyanis eltörte saját csapattársa, Ogenyi Onazi lövése. John Obi Mikel viszont a labdát törte el ziccerben. A következő húsz percre csupán középtávoli lövésekkel riogatták egymást a felek, majd Ezequiel Garay fejese csak nem sokkal kerülte el a bal felsőt.

A hajrára maradt még egy elpuskázott Di María-helyzet; izgalmas, fordulatos találkozón győzött Argentína, és továbbjutott a bátor támadófutballal kirukkoló Nigéria is, hiszen a másik mérkőzésen a bosnyákok megtették nekik azt a szívességet, hogy elverjék Iránt.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Argentína
3
3

6–3
+3
9
2. Nigéria3
1
1
13–3
0
4
3. Bosznia-Hercegovina 3 1 2 4–4 0 3
4. Irán 3 1 2 1–4 –3 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik