Kiharcoltak egy pontot az olaszok Prágában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 22:38
A 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezőjének B-jelű csoportjában Málta történelme második vb-kvalifikációs győzelmét aratta Örményországban, míg a csehek nem tudták odahaza kihasználni, hogy Mario Balotelli kiállítása miatt jó húsz percet emberelőnyben játszottak, és gól nélküli döntetlenre végeztek az olaszokkal.

Gianluigi Buffonnak sokat köszönhettek ezúttal is társai (Fotó: Action Images)
Gianluigi Buffonnak sokat köszönhettek ezúttal is társai (Fotó: Action Images)
Gianluigi Buffonnak sokat köszönhettek ezúttal is társai (Fotó: Action Images)
Gianluigi Buffonnak sokat köszönhettek ezúttal is társai (Fotó: Action Images)
Gianluigi Buffonnak sokat köszönhettek ezúttal is társai (Fotó: Action Images)

 

A B-jelű csoportban az olaszok, a bolgárok, a csehek és a dánok tusakodnak egymással a továbbjutásért, az örmények és a máltaiak pedig az utolsó hely elkerüléséért. Nos, éppen egymással találkozott e két utóbbi nemzeti csapat a pénteki játéknap késő délutánján, és a máltaiak revánsot vettek a korábbi hazai 0–1-ért, ők is ilyen arányban győztek idegenben. Joggal táncolhattak felemelt kézzel a lefújás után a pályán a szigetországi labdarúgók, történelmük második vb-selejtezős sikerét ünnepelték. A kapura lövési mutató egyébként 20–2-es örmény fölényt mutatott.

Málta eddigi egyetlen idegenbeli győzelmét tétmérkőzésen 1993 májusában, Észtországban aratta, akkor is egyetlen gól döntött. A szigetország nemzeti csapata először győzött tétmeccsen 2006 októbere, a Magyarország elleni 2–1 óta.

Bár Prágát elsősorban a tavaszi ár nem annyira kívánt vendégeskedése kötötte le mostanában, de az olasz labdarúgó-válogatott fellépése is kicsalogatott jó húszezer érdeklődőt a Generali Arenába. A forduló előtti harmadik fogadta a nemsokára kezdődő Konföderációs-kupára készülődő listavezetőt, amely a Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy kettőssel támadta Petr Cech kapuját. Jó iramban, kisebb helyzetekkel kezdődött a mérkőzés, majd egyre inkább fölénybe kerültek a hazaiak, ám igazi ziccert nem tudtak kialakítani. Az első félidő végére bizony unalomba fulladt a mérkőzés, amely a szünet után sem akart azonnal felpörögni.

A 61. percben Libor Kozák ugrasztotta talpra a közönséget, de ziccerét védte fantasztikus reflexszel Gianluigi Buffon, majdnem sokkal később ismét a Lazio légiósa lőtt kecsegtető helyzetből, de Buffon újra sikeres légi útra indult. Megvillant Balotelli is: pár percen belül begyűjtött két sárga lapot, így a kiállítás sorsára jutott. A csatár dühét a játékos-kijáró falán vezette le, ököllel és lábbal, kapitánya, Cesare Prandelli néhány keresetlen szóval reagált, majd Andrea Pirlót Alberto Aquilanival váltotta.

Balo-ballagás
Balo-ballagás

 


A hajrára fordulva az egész mérkőzést végigrobotoló Petr Jirácek a kapufát találta el, bele is sérült a bevetődéses lövésbe; a ráadás második percében már Buffon is verve volt, mikor Daniel Kolár labdája elpattogott a jobb alsó mellett, de megúszták az olaszok ezt is.

Nem éltek tehát a csehek a Balotelli adta lehetőséggel, értékes ponttal távoztak az olaszok Prágából.

B-CSOPORT
Örményország–Málta 0–1 (0–1)
Jereván, Köztársasági Stadion. V: Hunter (északír)
Örményország: Berezovszkij – Hovhaniszjan, Arzumanjan, Voszkanjan, Alekszanjan – Özbiliz, Manojan (Szarkiszov, 66.), Mkrtcsijan, Pizzelli – Mkhitarjan, Manucsarjan (Movsziszjan, a szünetben). Szövetségi kapitány: Vardan Minaszjan
Málta: Haber – Caurana, Sciberras (P. Fenech, 57.), Camilleri, Dimech – Briffa (R. Muscat, 85.), Failla, A. Muscat – Herrera, Schembri, Mifsud (Vella, 93.). Szövetségi kapitány: Pietro Ghedin
Gólszerző: Mifsud (8.)

Csehország–Olaszország 0–0
Prága, Generali Arena. V: Moen (norvég)
Csehország: Cech – Gebre Selassie, Sivok, M. Kadlec, Limbersky (Suchy, 20.) – Darida (V. Kadlec, 76.), Hübschman – Jirácek (Kolár, 86.), Rosicky, Plasil – Kozák. Szövetségi kapitány: Michal Bílek
Olaszország: Buffon – Abate, Barzagli, Bonucci, Chiellini – Marchisio, Pirlo (Aquilani, 77.), De Rossi – Montolivo – Balotelli, El Shaarawy (Giovinco, a szünetben). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli
Kiállítva: Balotelli (72.)

AZ ÁLLÁS
1. Olaszország6 4212–4+814
2. Bulgária6 2411–4+710
3. Csehország6 2316–4+29
4. Dánia5 1316–5+16
5. Örményország5 142–8–63
6. Málta6 152–14–123

 

A TÖBBI MAI VB-SELEJTEZŐ EREDMÉNYÉT ITT KÖVETHETI FIGYELEMMEL!

EREDMÉNYEK, GÓLSZERZŐK, TABELLÁK: A SELEJTEZŐK TELJES ADATBANKJÁT ITT TALÁLJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik