Del Bosque: Megérdemelten estünk ki

Vágólapra másolva!
2014.06.19. 00:20
null
Jorge Sampaoli (balra) és Vicente del Bosque (Fotók: Reuters)
Vicente del Bosque szerint megérdemelten estek ki a csoportból, de a spanyol szövetségi kapitány elmondta, még korai értékelni és a következményeken gondolkodni közvetlenül a Chile elleni kudarc után.

 

„Nem ez a megfelelő pillanat a következmények eldöntésére, átgondoljuk a megfelelő lépéseket, lesz rá időnk. Nem most kell kiértékelni ezt a helyzetet. Megérdemelten estünk ki, de volt tartás a csapatunkban. Mentünk előre, ám a kapu előtt nem voltunk elég határozottak. Erre nincs mentségünk, noha mindannyian óriási erőfeszítéseket tettünk. Jó próbálkozásaink voltak, valami azonban hiányzott. Nem voltunk elég aktívak a játékban, túl félénkek voltunk az első félidőben” – nyilatkozta Vicente del Bosque a meccs után.

„Ha visszagondolok az elmúlt huszonöt napra, amit együtt töltöttünk, dolgoztunk végig, ha pedig felidézem a csapat lelkiállapotát... Nem hittem volna, hogy már a csoportkörben kiesünk. Van, hogy látod a csapatodon, hogy nincs benne erő, de most nem ez volt a helyzet.”

Iker Casillas nem gyakran válik meg ilyen szomorúan a kesztyűjétől
Iker Casillas nem gyakran válik meg ilyen szomorúan a kesztyűjétől

Iker Casillas bocsánatot kért a szurkolóktól a spanyolok Chilétől elszenvedett veresége és vb-búcsúja után, s vállalta a felelősséget az együttes nevében a kudarcért.

XABI ALONSO: MÁR KIMERÍTETTÜK AZ ÖRÖM- ÉS SIKERKVÓTÁNKAT
„Nem tudtuk fenntartani ugyanazt az étvágyat és hitet, hogy ismét bajnokok lehetünk. Az öröm- és sikerkvótánkat már teljesítettük, kimerítettük. Nagyon sok hibát követtünk el. Elvesztettük azt a pluszt, aminek a segítségével rengeteg meccset nyertünk. Más érzésekkel vágtunk neki ennek a vébének, mint a korábbi tornáknak” – nyilatkozta Xabi Alonso.


„Nagyon szomorúak vagyunk. Mentálisan nem voltunk felkészülve erre a tornára, és fizikailag sem voltunk a topon. Nem voltunk a legjobb állapotban, nem tudtunk felnőni a feladathoz, és megérdemelten búcsúztunk. A korszakok általában vereséggel érnek véget. Legalább el kell gondolkodni a változtatásokon” – tette hozzá a középpályás.

„Ha egy vébén elbukod az első két meccsedet, akkor nehéz bármit is magyarázni. Bocsánatot kérünk az emberektől. Ez a csoport nem ilyen véget érdemelt volna. Mi vagyunk az első számú felelősök, és mi vagyunk azok is, akiknek a legjobban fájnak a történtek. A jövőre kell gondolnunk, és a lehető legjobban kell zárnunk a tornát” – mondta Iker Casillas a lefújás után.

„A vébén nem lehet hibázni, ha nincs szerencséd és nem megy a játék, akkor ez történik. Megőrizzük ennek a válogatottnak az értékeit, és nem hiszem, hogy ma van itt az ideje generációváltásról beszélni. Nagy csapás ért minket, túl kell élnünk valahogy. Egyik nagy csapás után jött a másik, és nem tudtunk felállni belőlük. Senki sem számított erre, de az ellenfelek erősek voltak. Négy éve a pozitív oldalt éltük meg, most azonban a negatív pólusra kerültünk” – értékelt a spanyol kapus.

Jorge Sampaoli, Chile szövetségi kapitánya elégedetten értékelt, ám az argentin szakember már a következő, hollandok elleni mérkőzésre koncentrál.

„Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, felnőttek a feladathoz – mondta Sampaoli. – Nagyon büszke vagyok mindnyájukra. Én azonban mindig azt mondom, hogy a legnagyobb győzelem a következő győzelem, Hollandia ellen a csoport első helye lesz a tét.”

Az egyik argentin újságíró a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy az argentinok rendkívül büszkék Sampaolira, aki a honfitársuk.

„Meglátjuk, hogy tényleg ez-e minden idők legjobb chilei csapata. Ezt csak később tudjuk megmondani” – tette hozzá a chileiek szövetségi kapitánya.

„Megvan bennünk a győztes mentalitás. Az az álmom, hogy világbajnokok leszünk – mondta Alexis Sánchez, aki a spanyolokat vigasztalta. – Senki nem tett többet a világ futballjáért, mint Spanyolország."

„Megvolt bennünk az erő, hogy igazán nagy dolgot akarjunk elérni fiatal játékosokkal. Olyan fiatalok ők, akik mindig győzni akarnak" – tette hozzá a chilei támadó.

VB 2014
B-CSOPORT

SPANYOLORSZÁG–CHILE 0–2
Rio de Janeiro, Maracana Stadion, 74 101 néző. Vezette:Geiger (amerikai)
SPANYOLORSZÁG:
Casillas – Azpilicueta, Javi Martínez, Ramos, Jordi Alba – Xabi Alonso (Koke, a szünetben), Busquets – Pedro (Cazorla, 76.), David Silva, Iniesta – Diego Costa (F. Torres, 64.).Szövetségi kapitány:Vicente del Bosque
CHILE: Bravo – Isla, Medel, Jara, F. Silva, Mena – Vidal (Carmona, 88.), M. Díaz, Aránguiz (F. Gutiérrez, 64.) – A. Sánchez, Vargas (Valdivia, 85.). Szövetségi kapitány:Jorge Sampaoli
Gólszerző: Vargas (20.), Aránguiz (43.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 2 2 8–3 +5 6
2. Chile 2 2 5–1 +4 6
3. Ausztrália 2 2 3–6 –3 0
4. Spanyolország 2 2 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik