A brazilok a második félidőben lenullázták a franciákat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.09. 20:55
null
Neymarék a második félidőben háromszor is ünnepelhettek (Fotó: Action Images)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Franciaországot. A dél-amerikaiak a gól nélküli első félidő után a második játékrészben háromszor is betaláltak, Oscar, Hernanes és Lucas Moura is eredményes volt. A brazilok 1992 óta először győzték le a gallokat.

A MÉRKŐZÉS

1. FÉLIDŐ

Őrült percekkel kezdődött a találkozó, rögtön az első minutumban kis híján megszerezte a vezetést Brazília: Hugo Lloris kezdett el cselezgetni tizenhatosán belül, Neymar szerelte, ám a Barcelona támadója nem lőtt első szándékból, így odalett a lehetőség. Kicsivel később Fred tűzte rá Oscar beadását, a labda a lelátó felső szektorában kötött ki...

A 15. percben Joshua Guilavogui fejelt nagy erővel kapura, pontosabban kapu mellé, ez volt az első francia helyzet. Három minutummal később Neymar vágott a sorfalba egy szabadrúgást, majd a nagy lövőerővel rendelkező Hulk tüzelt fölé. Az első félidő derekán David Luiz fejelt mellé, majd sárga lapot kapott.

A házigazdánál Neymar és Oscar játszott a legveszélyesebben, ám igazán nagy gólszerzési lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, így gól nélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok.

2. FÉLIDŐ

A fordulás után ahogy az várható volt, felpörögtek a csapatok, előbb Hulk, majd Payet próbálkozott messziről, egyikük sem járt sikerrel. Az 54. percben Oscar viszont igen: Luiz Gustavo labdaszerzése után Fred iramodott meg a bal szélen, majd a tizenhatoson belül az érkező Oscarhoz passzolt, aki kilőtte a jobb alsót. (1–0)

Öt minutummal később kis híján egyenlítettek a franciák, Mathieu Valbuena veszélyes beadását David Luiz továbbította saját kapuja felé, Júlio César nagyot védett. Nem sokkal később Llorisnak is akadt védenivalója, Fred próbálkozását piszkálta ki a jobb alsó elől.

A 84. percben már tehetetlen volt a Tottehnam Hotspur kapusa: egy labdavesztés után négy a kettő ellen kontrázhattak a brazilok, Lucas Moura a kissé pontatlan passzt átvette és remek helyzetfelismeréssel Neymarhoz ívelte, aki lövésre készített Hernanesnek, a Lazio játékosa a kapufa segítségével juttatta a hálóba a labdát. (2–0)

A 92. percben büntetőhöz jutott Brazília, Marcelót buktatta a tizenhatoson belül Debuchy. A labda mögé Lucas Moura állt oda, a PSG középpályása higgadtan a bal alsóba gurított, ezzel beállította a végeredményt. (3–0)

Brazília–Franciaország 3–0 (0–0)
Porto Alegre,
Arena do Gremio. V: Carrillo (perui)
BRAZÍLIA:
Júlio César – Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo – Luiz Gustavo (Hernanes, 81.), Paulinho (Dante, 87.) – Hulk (Lucas Moura, 65.), Oscar (Fernando, 65.), Neymar (Bernard, 89.) – Fred (Jo, 71.). Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari
FRANCIAORSZÁG:
Lloris – Debuchy, Rami, Sakho, Mathieu – Cabaye (Gomis, 82.), Guilavogui, Matuidi (Grenier, 70.) – Valbuena (Lacazette, 70.), Benzema (Giroud, 70.), D. Payet. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
G:
Oscar (54.), Hernanes (84.), Lucas (93. – 11-esből)

PERCRŐL PERCRE

94. perc: Vége a mérkőzésnek, a brazilok sokkal többet tettek a győzelemért, így megérdemelten nyertek!BRAZÍLIA–FRANCIAORSZÁG 3–0!

93. perc: LUCAS MOURA HIGGADTAN ÉRTÉKESÍTETTE A BÜNTETŐT! A brazil válogatottban a negyedik gólját szerző játékos a kapu bal oldalába passzolt, Lloris jobbra vetődött. 3–0

92. perc: Marcelo lábát húzta ki a tizenhatoson belül Debuchy, jogos tizenegyes!

89. perc: Neymar számára is véget ért a meccs, Bernard a pályán.

87. perc: Paulinho le, Dante be a braziloknál.

84. perc: ELDÖNTÖTTÉK A MECCSET A BRAZILOK! A franciák végezhettek el szögletet, ám a kifejelt labdát követőan az egyik vendégjátékos ügyetlenkedésének következtében négy a kettő ellen vezethettek támadást a hazaiak. Lucas kapott pontatlan labdát a jobb oldalon, ám ennek ellenére is megmaradt a létszámfölény, a PSG játékosának keresztlabdáját Neymar tökéletes készítette le az imént beállt Hernanesnek, aki nem találta el igazán jól a labdát, a kapufa segítségével azonban a kapuban kötött ki a labda, 2–0.

82. perc: Deschamps sem hagyja annyiban, és behozta Gomist Cabaye helyett.

81. perc: Scolari ismét változtat, Luiz Gustavót lehozta, Hernanest bevetette.

A brazilok a 2001-es Konföderációs Kupán lőttek legutóbb gólt a franciáknak, azóta három összecsapást „hozott le” rúgott gól nélkül a selecao. A mai gólszerző, Oscar egyébként a 25. válogatottságát ünnepelheti.

70. perc: Didier Deschamps is „belenyúlt” a meccsbe: Matuidi, Benzema és Valbuena elhagyta a pályát, helyettük Lacazette, Giroud és Matuidi folytatja, míg a braziloknál Fred helyére Jo lépett pályára.

66. perc: Alves újabb beadását Fred mellel maga elé tette, majd kapásból kapura lőtte, ám Lloris gyors mozdulattal „leért” a jobb alsó sarok felé tartó labdára. A kipattanóra Marcelo érkezett, ám a Tottenham kapusa még idejében rávetődött a labdára.

65. perc: Kettős csere a braziloknál: Hulk és a gólszerző Oscar hagyja el a pályát, Lucas Moura és Fernando a helyükön.

61. perc: Neymar került lövőhelyzetbe a tizenhatos bal oldalánál, ám csavarása elkerülte a vendégek kapuját.

59. perc: Előbb Marcelo vette célba Lloris kapuját, majd a gyors francia ellentámadás végén Valbuena jobb oldalról középre lőtt labdáját David Luiz továbbította a saját kapuja felé, Júlio César bravúrral hárított.

56. perc: A brazilok próbálják nyomás alatt tartani a francia kaput. Hulk centerezés után Oscar centikkel pörgetett a kapu mellé.

54. perc: VEZETNEK A BRAZILOK! Luiz Gustavo ellentmondást nem tűrő labdaszerzése után Fred indult meg a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve Oscarhoz játszott, aki egy átvételt követően higgadtan a jobb alsó sartokba passzolt, 1–0.

49. perc: Payet kapott labdát húsz méterre a kaputól, majd egy átvétel után laposan a jobb alsó sarok mellé lőtt. Júlio César egyébként rajta volt a lövésen.

47. perc: Cabaye távoli próbálkozása az oldalhálóban kötött ki.

47. perc: Fred „tolta ki”a labdát a támadást a jobb oldalon kísérő Hulkhoz, aki ballal a rövid alsó mellé lőtt.

A félidőben egyik szövetségi kapitány sem cserélt.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Vége a felejthető első félidőnek, Brazília–Franciaország 0–0!

45. perc: Marcelo vezette fel a labdát a bal szélen, amely aztán jókora szerencsével visszapattant elé, majd élesen középre lőtt, Neymar azonban bevetődve sem érte el a labdát.

42. perc: Alves adott be a jobb oldalról, a tizenegyespont magasságában Fred emelkedett kiválóan, fejese azonban célt tévesztett.

39. perc: Oscar húzott befelé a bal oldalról, majd miután a francia védők nem léptek ki rá, kapura lőtt, a labda azonban jócskán a kapu mellett hagyta el a játékteret.

A brazilok birtokolják többet a labdát, de a hazai közönség ennél alighanem többet várt a kedvencektől.

31. perc: Ezúttal Oscar verte át Mathieut a jobb oldalon, beadását követően Neymar szorongatott, de nagy helyzetből mellé belsőzött.

29. perc: David Luiz kőkeményen odalépett Payet-nak, sárga lap a jutalma.

28. perc: Hulk verte meg egy az egyben Mathieut, majd középre adott, Sakho azonban szögletre mentett.

23. perc: Egy kósza francia lövés. Payet kísérletét ölelte magához Júlio César.

20. perc: Hulk kapott labdát a tizenhatos előterében, majd egy-két igazítás után lövésre szánta el magát, ám a próbálkozása méterekkel fölé szállt.

18. perc: Neymar végzett el 18 méterről szabadrúgást, bele a sorfalba.

15. perc: Valbuena szabadrúgását követően Guilavogui fejelt nagy erővel mellé.

A legutóbbi hét-nyolc percben inkább az apróbb szabálytalanságok, mintsem a helyzetek domináltak.

2. perc: Alves beadására Fred robbant be a röviden, ám estében mellé-fölé lőtt.

1. perc: Lloris kezdett el cselezgetni a saját tizenhatosán belül, Neymar szerelte ám ahelyett, hogy első szándékból lőtt volna, inkább a cselt választotta, így a francia kapus korrigálni tudta hibáját.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. A brazil válogatott játékosai indították útjára a labdát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik