Nem volt sima, de Hollandia Ausztráliát is legyőzte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.18. 17:57
null
Nagy küzdelmet és sok gólt hozott az ausztrál–holland – Martins Indinek (jobbra) pedig fájdalmas sérülést (Fotó: Action Images)
A holland válogatott 3–2-es győzelmet aratott az ausztrálok felett a világbajnokság B-csoportjának második fordulójában. Az oranje sikeréhez góllal járult hozzá Robin van Persie, aki a második félidő elején sárga lapot kapott, így eltiltás miatt nem léphet pályára Chile ellen – ahogy Bruno Martins Indi sem, akit az első játékrészben nyakmerevítőben vittek le a pályáról.

 

B-CSOPORT
AUSZTRÁLIA–HOLLANDIA 2–3 (1–1)
Porto Alegre, Estádio Beira-Rio, 42 877 néző. Vezette: Halmuidi (algériai)
AUSZTRÁLIA: Ryan – McGowan, Spiranovic, Wilkinson, Davidson – Jedinak, McKay – Leckie, Bresciano (Bozanic, 52.), Oar (Taggart, 77.) – T. Cahill (Halloran, 70.). Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou
HOLLANDIA:Cillessen – Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (Depay, 45.), Blind – De Guzmán (Wijnaldum, 78.), Sneijder, N. de Jong – Robben, Van Persie (Lens, 87.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: T. Cahill (21.), Jedinak (54. – 11-esből), ill. Robben (20.), Van Persie (58.), Depay (68.)

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN: Spanyolország–Chile 0–2

Az első tíz percben az ausztrálok játéka egyértelműen meglepte a hollandokat, a socceroos az első tíz percben ellenőrzés alá vonta a játékot, uralta a középpályát (passzjáték: 69/79). Az oranjének (25/32) a középkezdésen felül mindössze egy sikeres passza volt az ellenfél térfelén, miközben hosszú labdákkal – elsősorban Daley Blind révén – próbálta meglepni az ellenfelet, ezeknek a hatékonysága a kezdeti percekben azonban messze elmaradt attól, ahogy a spanyolok elleni második félidőben működött.

A passzjáték dominanciája a labdabirtoklásban is megmutatkozott: az első 15 perc 70:30-as ausztrál fölényt hozott, persze, ez nem feltétlenül volt ellenére a hollandoknak, akiknek gyors támadásaikban így nagyobb potenciál feküdt. A 20. percben egy remek egyéni akció révén meg is szerezte a vezetést Louis van Gaal csapata: Arjen Robben lefordult az emberről a felezővonalnál, ismét begyújtotta a rakétákat, végigrohant az ausztrál térfélen, és nyolc méterről balról a bal alsóba lőtt. 0–1

Váratlanul gyorsan jött azonban a válasz, és ha Robbené szép gól volt, Tim Cahillé egyenesen pompás. Hetven másodperc telt el, és Ryan McGowan az alapvonaltól 35 méterről, jobbról középre adott, a bal oldalon érkező ausztrál nemzeti hős pedig 15 méterről, kapásból óriási gólt ragasztott, a labda a lécről vágódott a hálóba. A vb eddigi gólja! 1–1

A gyors gólváltás jót tett a meccsnek, a hollandok jobban vigyáztak a labdára, ám Robin van Persie szinte észrevétlen volt, miközben az ausztrálok játéka továbbra is veszélyes volt: Mark Bresciano helyzeténél szintén nem sok hiányzott a gólhoz, ám 12 méterről fölé lőtt. A félidő hajráját Bruno Martins Indi sérülése árnyékolta be, a védő rosszul esett Cahill belépője után, és nyakmerevítőben kellett levinni.

Az esetért Cahill sárga lapot kapott, akárcsak a második félidő elején egy szabálytalanságért Robin van Persie – akinek mindössze egy jó passza volt az első 45 percben –, ez azt jelenti, hogy mindketten kihagyják a harmadik csoportmeccset. A hollandoknak jutott keserű piruláknak ezzel viszont nem ért még véget: az ausztrálok tizenegyeshez jutottak, amikor a csereként beállt Oliver Bozanic labdája elakadt Daryl Janmaat kezében, a játékvezető pedig kissé szigorúan a büntetőpontra mutatott. A labda mögé a csapatkapitány, Mile Jedinak állt, és magabiztosan a kapuba lőtt. 2–1

Robin van Persie újabb fontos gólt szerzett, a chileiek elleni csatáról viszont lemarad
Robin van Persie újabb fontos gólt szerzett, a chileiek elleni csatáról viszont lemarad
Ausztrália esélyt szalasztott el a pontszerzésre
Ausztrália esélyt szalasztott el a pontszerzésre

Az ausztrálok sem sokáig vezettek: négy perccel később rosszul állítottak lesre a sárga mezesek, Van Persie kapta teljesen üresen a labdát, és nyolc méterről nagy erővel a léc alá bombázott. 2–2

Lüktető volt a mérkőzés, a félidő közepén ismét újabb fordulat következett: ismét a socceroos szerezhetett volna vezetést, de Tommy Oar középre adása ziccerben borzalmas volt, Mathew Leckie mellel (!) kapura tett labdájánál pedig Cillessen védeni tudott. A hollandok rögvest büntettek: az ellentámadás végén Memphis Depay 20 méterről tüzelt, a labda lepattant az ötös környékén, Mathew Ryan pedig csúnyán mellé nyúlt. 2–3

A vezetés megszerzése után Hollandia összehúzta a reteszt, az ausztrálokból pedig mintha kifogyott volna az erőtartalék, nem volt több kapura lövésük sem, így ugyan a meccs során voltak hullámvölgyei, Hollandia nem engedte ki a három pontot a kezéből, és megőrizte hibátlan mérlegét.

ZAVARTALAN SZÓRAKOZÁS

Ha mondjuk, repülőgépen ül, a Sony Xperia Z2 okostelefont használva a zavaró háttérzajokat kiszűrve hallgathatja kedvenc zenéjét, vagy nézheti mozifilmjét, játszhat kedvenc programjával. A digitális zajcsökkentő technológia és a dinamikus hangzás a háttérzajt akár 98%-kal képes csökkenteni az MDR-NC31EM Noise Cancelling Headset segítségével. (x)

 

Látogasson el Youtube-csatornánkra is, ahol további érdekességeket mutatunk önnek.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 2 2 8–3 +5 6
2. Chile 2 2 5–1 +4 6
3. Ausztrália 2 2 3–6 –3 0
4. Spanyolország 2 2 1–7 –6 0

A KERETEK

Ausztrália
Kapusok: 1 Mathew Ryan (FC Bruges – belga), 12 Mitchell Langerak (Borussia Dortmund – német), 18 Eugene Galekovic (Adelaide United)
Védők: 3 Jason Davidson (Heracles Almelo – holland), 6 Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), 2 Ivan Franjic (Brisbane Roar), 8 Bailey Wright (Preston North End – angol), 19 Ryan McGowan (Santung Luneng Tajsan – kínai), 22 Alex Wilkinson (Csonbuk Hyundai Motors – dél-koreai)
Középpályások: 13 Oliver Bozanic (Luzern – svájci), 23 Mark Bresciano (al-Garafa – katari), 16 James Holland (Austria Wien – osztrák), 15 Mile Jedinak (Crystal Palace – angol), 17 Matt McKay (Brisbane Roar), 5 Mark Milligan (Melbourne Victory), 20 Dario Vidosic (Sion – svájci), 14 James Troisi (Atalanta – olasz), 21 Massimo Luongo (Swindon – angol), 11 Tommy Oar (Utrecht – holland)
Támadók: 4 Tim Cahill (New York Red Bulls – egyesült államokbeli), 7 Mathew Leckie (FSV Frankfurt – német), 10 Ben Halloran (Fortuna Düsseldorf – német), 9 Adam Taggart (Newcastle Jets)
Szövetségi kapitány: Ange Postecoglou

Hollandia
Kapusok: 1 Jasper Cillessen (Ajax), 23 Tim Krul (Newcastle United – angol), 22 Michel Vorm (Swansea City – walesi, PL)
Védők: 5 Daley Blind (Ajax), 7 Daryl Janmaat (Feyenoord), 14 Terence Kongolo (Feyenoord), 4 Bruno Martins Indi (Feyenoord), 2 Ron Vlaar (Aston Villa – angol), 13 Joël Veltman (Ajax), 12 Paul Verhaegh (Augsburg – német), 3 Stefan de Vrij (Feyenoord)
Középpályások: 16 Jordy Clasie (Feyenoord), 18 Leroy Fer (Norwich City – angol), 8 Jonathan de Guzmán (Swansea City – walesi, PL), 6 Nigel de Jong (AC Milan – olasz), 10 Wesley Sneijder (Galatasaray – török), 20 Georginio Wijnaldum (PSV)
Támadók: 21 Memphis Depay (PSV), 19 Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04 – német), 15 Dirk Kuyt (Fenerbahce – török), 17 Jeremain Lens (Dinamo Kijev – ukrán), 9 Robin van Persie (Manchester United – angol), 11 Arjen Robben (Bayern München – német)
Szövetségi kapitány: Louis van Gaal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik