Argentína: Mindannyian a vb-aranyról álmodunk - Messi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.11. 13:22
Mint ismert, az argentin labdarúgó-válogatott 5–2-es Paraguay elleni sikerével biztosította a helyét a 2014-es brazíliai világbajnokságon, de Lionel Messi nem érné be ennyivel.
A Barcelona kiválósága csapatával nyert bajnoki címet, Spanyol Kupát, spanyol és Európai Szuperkupát, klubvilágbajnoki címet, Bajnokok Ligáját, a hazájával pedig olimpiai bajnoki címet, és nem mellesleg kapott még négy aranylabdát is.Az argentin nagyválogatottal azonban egyelőre nem jött össze neki az igazi áttörés, ám reményei szerint egy év múlva már a világbajnoki cím sem hiányzik majd a listáról. Az argentinok legutóbb 1986-ban örülhettek vb-aranynak.„Arról álmodom, hogy megnyerjük a világbajnokságot, mind ez tesszük Argentínában – mondta Messi. – Ugyanakkor nagyon hosszú az út még addig.”

Az első lépés mindenesetre kipipálva, Paraguay kiütése után a vb-szereplés már biztosítva van hazájának.

„Megkaptuk, amit akartunk, bár nehéz volt itt játszani. A legfontosabb az volt, hogy a lehető leghamarabb kvalifikáljuk magunkat a vb-re. Így akarjuk folytatni, és továbbra is győzni szeretnénk” – tette hozzá a Barcelona támadója.

A katalánok állítólag megkérték az Argentin Labdarúgó-szövetséget (AFA), hogy a további selejtezőkön tekintsenek el Messi játékától, a támadó azonban egyértelműsítette a szándékait:

„Nem tudok erről az egészről semmit. Én mindig játszani akarok az argentin válogatottban” – zárta mondandóját Messi.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik