Anglia: Hodgson nem garantálja Rooney helyét a csapatban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.02. 11:28
Az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson elmondta, még öt hely kiadó a kezdőcsapatban, és nem gondolja, hogy Wayne Rooneytól függene csapata támadójátéka.

Hodgson szerint Anglia Rooney „megszállottja”, de a szakember szerint nincs bérelt helye a Manchester United támadójának. A kapitány fejében már összeállt a védőnégyes (pénteken, Peru ellen a Glen Johnson, Gary Cahill, Phil Jagielka, Leighton Baines kvartettnek adott lehetőséget), rajtuk kívül a kapus Joe Hart és a csapatkapitány Steven Gerrard számolhat úgy, hogy kezdő lesz, Rooney azonban nem.

„Szomorúnak tartom, hogy az ország ennyire megszállottja Wayne Rooneynak – mondta Hodgson. – Nem hiszem, hogy Wayne-nek többnek kellene képzelnie magát, mint ami, azaz nagyon fontos tagja a csapatnak. Olyan, aki a legjobbját nyújtja, és mindent megtesz, ami tőle telik. Nem szeretem, amikor az emberek kombinálnak. Azért dolgozunk, hogy Daniel Sturridge és Wayne Rooney is jól játsszon, és gólokat szerezzen.”

A szövetségi kapitány elégedett volt az együttes támadójátékával Peru 3–0-s legyőzése alkalmával. Hodgson elismerte, hogy szívesen játszatta volna Raheem Sterlinget és Ross Barkleyt, de semmit sem tud garantálni csapata összeállításával kapcsolatban.

„Két fiatal játékosról van szó, akikhez a szurkolók nagy reményeket fűznek, de döntéseket kellett hoznom, hogy játszassam-e őket vagy sem. A védelmen túlhaladva Steven Gerrard mellett még öt hely kiadó. Úgy érzem, hogy kezdünk csapatként erősebbé válni a pályán és azon kívül is.”

Az angol válogatott a svájci után a második volt, amely már a számozását is leadta a világbajnokságra utazó 23-as keretnek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik